Caut o masina

Prima masina – ce ar trebui sa aleaga un tanar conducator auto?

Postat de 2 martie 2017

Deci, ai trecut examenul auto, ai primit permisul si te apuci de cautat propria ta masina. Ce masina ai putea sa alegi? Tinerii conducatori auto nu aleg intotdeauna solutia rezonabila pentru ca inainte de toate emotiile trec peste gandirea rationala, deoarece acestia isi doresc masini luxoase. Cu toate acestea, decizia cu privire la cumpararea primei tale masini ar trebui sa fie bine gandita.

O masina pentru in tanar conducator auto este in cea mai mare parte o masina second hand. Sa nu ne pacalim – aproape nimeni nu poate conduce bine imediat dupa ce trece testul obtinerii permisului auto. Cei mai multi tineri soferi au in primele luni deja: o mica zgarietura, deoarece nu s-a incadrat cum trebuie la intrarea in garaj, un far avariat etc…acestea sunt motive suficient de bune pentru achizitia unei masini second hand la inceput.

Ce masina sa aleg prima oara?

1. Alegeti o masina care va fi usor de reparat. De ce? O masina mai usor de reparat diminueaza sansele de a fi pacalit de un mecanic necinstit. Citind descrierile fiecarui model iti poti da seama daca intretinerea este simpla sau sofisticata.

2. Cauta o masina mai mica. Cand alegi o masina pentru un tanar conducator ar trebui evitate masinile mari si 4×4. O masina mica nu este doar mai usor de intretinut dar si mai usor de condus si de parcat ceea ce este deosebit de important intr-un oras.

3. Fereste-te de consumul mare de combustibil. O masina pentru un tanar conducator nu ar trebui sa fie prea scumpa pentru a rula – acest lucru se aplica la intretinere dar de asemenea trebuie tinut cont si de consumul de carburant. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa alegeti o masina care ruleaza pe diesel sau gpl mai ales daca esti un sofer fara experienta si cu venituri mici. De obicei, primele noastre masini vin intr-un moment in care nu ne putem permite sa cheltuim o gramada de bani pe combustibil.

4. Alege o masina care este inregistrata in tara cu inspectie tehnica valabila. Datorita acestui fapt nu va fi nevoie sa incepi calatoriile cu formalitati. Pentru acelasi motiv, este mai bine sa cumperi o masina echipata cu o anvelopa de rezerva, extintor, cris si trusa de prim ajutor.

5. Nu plati suplimentar pentru echipamente si gadget-uri, cum ar fi comenzi audio pe volan sau scaune incalzite suplimentar. In cazul in care nu ai condus o masina nu stii sigura daca acest echipament te va ajuta sau nu. De accea este foarte important cand cumperi prima masina sa nu investeti prea mult. Cand te vei simti mai increzator in spatele volanului poti opta oricand pentru o masina mai buna.

6. Alege o masina cu interior bine intretinut si fara defecte explicite. Daca nu esti mecanic sau nu ai pe nimeni in familie care sa se priceapa la asa ceva atunci sa nu ai incredere in vazator cand va spune „ acest lucru se poate repara foarte repede”. Prima masina pentru un tanar conducator auto trebuie sa fie gata pentru a fi utilizata instantaneu fara reparatii suplimentare si bani investiti.

7. Selectati o masina care este sigura. Nu cauta printre masini foarte repede – soferii incepatori testeaza frecvent puterea masinii si depasesc limitele de viteza ceea ce nu este deloc sigur daca nu ai abilitatile potrivite. De asemenea este de preferat sa cauti o masina cu servodirectie si ABS.

8. O masina perfecta pentru un tanar incepator are tractiune fata. Trebuie sa inveti sa manipulezi o masina cu tractiune spare si pentru cineva care nu are prea multa experienta acest lucru poate fi foarte dificil mai ales pe o suprafata alunecoasa. Si acum sa trecem la afaceri – ce masina ar trebui sa alegi? Ei bine, asta depinde in mare parte de buget. Cel mai bine este sa cauti prima masina printre modele cum ar fi toyota yaris, volkswagen polo, skoda fabia, fiat punto, peugeot 206 si 107, ford fiesta, citroen C3 sau mini-clasa, dar in conditii de siguranta FORD a considerat FORD KA.

Sume de comentarii: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.