Raport autoDNA de Istoric Vehicul

Pret: 63,90 Lei
Rating clienti:
4.8/5
(media de la 72 recenzii)

Introducere

Raportul de istoric al vehiculului este un raport concis despre istoricul unui vehicul care prezintă istoricul vehiculului pe baza seriei de șasiu. Raportul constă în mai multe secțiuni organizate într-un aspect liniar clar și lizibil, ordonat cronologic. Permite verificarea istoricului vehiculului prin intermediul seriei de șasiu, ceea ce ar putea afecta decizi de achiziție a respectivului vehicul. Este unul dintre cele mai importante elemente cu care cumpărătorul ar trebui să se familiarizeze înainte de a cumpăra o mașină. Deja în timpul răsfoirii ofertelor de cumpărare/vânzare, merită să faceți cunoștință cu un raport autoDNA pentru a filtra mașinile de bună calitate din așa-numitele lemon car (mașini cu defecte și istoric măsluit). Informațiile incluse în raport îmbunătățesc transparența industriei auto și ridică nivelul acesteia la cel de clasă mondială.


Informații prealabile

Prima secțiune a raportului constă în informații necesare pentru a identifica actualitatea raportului, seria de șasiu a vehiculului și istoricul acestuia. De asemenea, puteți găsi acolo date referitoare la marca și modelul vehiculului, precum și data pentru care datele prezentate sunt valabile. Există, de asemenea, informații despre vechimea vehiculului pe baza anului modelului sau a datei de fabricație și a primei date de înmatriculare. Rețineți că, pe lângă mașinile fabricate la cerere, care sunt înmatriculate imediat după ce au fost fabricate, de către un dealer auto, există și versiuni populare de motorizare și niveluri de echipare disponibile în culori adesea selectate de clienți (de exemplu argintiu metalic, roșu, alb ). Astfel de mașini îi pun în așteptare pe client, de obicei, așa că 3-4 luni de întârziere între data fabricației și data primei înmatriculări nu este ceva neobișnuit. Cu toate acestea, o diferență mai mare de jumătate de an ar trebui să trezească mai multă vigilență. Această secțiune a raportului include și kilometrajul mediu în valori aproximative, calculat pe baza vehiculelor cu caracteristici similare. Datorită soluției pionier, constând în plasarea codului QR în partea de sus a raportului, este facilitată vizualizarea raportului online și extinderea gamei de informații cu vehicul având istoric raportat. Codul QR poate oferi într-un mod ușor baza de discuție între vânzător și potențial cumpărător.

Centrul de notificări

Centrul de notificări permite verificarea într-un mod simplu a conținutului raportului pentru o anumită serie de șasiu, deoarece conține cele mai importante notificări referitoare la istoricul vehiculului. Datele sunt prezentate într-o formă simplă și lizibilă, cuprinzătoare deja la nivelul recepției vizuale. Puteți găsi acolo numărul de înregistrări pentru fiecare secțiune, pentru care este atribuită o notificare, care este deja intuitivă „la prima vedere”. Facilitează înțelegerea rapidă a notificării și posibila analiză și evaluare detaliată a unei anumite secțiuni. În Centrul de notificare, puteți găsi de exemplu: rezultate ale căutării în bazele de date cu vehicule furate, acțiuni de service, citiri de kilometraj, istoric de prețuri, istoric de daune, echipamente, fotografii de arhivă, informații despre vehicul, informații despre utilizarea vehiculului sau corectitudinea seriei de șasiu.

Informatii despre vehicul

Aici gasesti informatii generale despre vehiculul pe care vrei sa il verifici.

In baza interogarii seriei de sasiu, sistemul nostru verifica informatii precum marca, modelul, tipul masinii, caroseria, tipul motorului, tara de provenienta, anul fabricatiei, anul in care a fost creat modelul, tipul de transmisie, sistemul de directie si multe altele. In functie de ce fel de informatii sunt codificate de catre producator in seria de sasiu, aceasta sectiune a raportului ti le va prezenta integral sau partial.

Tot aici gasesti date despre corectitudinea seriei de sasiu. In cazul anumitor producatori de masini, acest lucru este posibil (conform standardelor ISO). Cu toate acestea, nu toti producatorii de masini dau posibilitatea unei astfel de verificari, caz in care vom specifica in urma unei interogari gratuite ca "Informatia nu este disponibila".

Baza de Date a Masinilor Furate

Baza de date a masinilor furate contine informatii din anumite tari in care masina pe care o verifici ar fi putut fi declarata furata.

Atat numarul de tari cat si cel de institutii ale acestora de la care obtinem informatii creste constant. Rezultatele generate au caracter informativ, autoDNA nu garanteaza dreptul de necontestat al acestora. Te rugam sa tratezi informatiile ca indiciu si sa verifici actualizarea lor cu institutiile abilitate (inclusiv departamentele de politie) sau cu experti independenti.

Nu uita - daca vehiculul pe care il verifici a fost raportat furat, te rugam sa te adresezi de urgenta politiei. Poti contribui la recuperarea masinii si pedepsirea faptasilor.

Rechemari la rampa

Aici prezentam informatii privind rechemarile la rampa facute de producatorul masinii. In cazul in care au fost inregistrate astfel de evenimente, raportul nostru arata care ar fi putut fi problema, efectele si potentialele reparatii facute in punctul de service autorizat (masina ar trebui sa aiba o astfel de reparatie facuta daca problema a fost semnalata). Aratam si data fabricatiei masinii, care trebuie sa fie acoperita de actiunea de remediere.

autoDNA este singurul serviciu din piata care prezinta absolut toate informatiile conform descrierii anterioare.

Suntem parteneri ai operatorilor internationali - Agentia de Siguranta si Supervizare in Trafic, in speta cu operatorul uneia din cele mai mari baze de date de service autorizat (VOSA).

Te rugam sa iei in calcul faptul ca intotdeauna dezvaluim sursele din care obtinem informatiile. Datele pe care le prelucram pot fi extrase simultan din doua organizatii diferite cum ar fi VOSA si Oficiul pentru Protectia Consumatorului, dar vom mentiona sursa doar in cazul celei de-a doua.

Istoricul Vehiculului

Secțiunea Istoricul vehiculului conține un raport concis despre informațiile istorice ale unui vehicul. Este prezentată într-un mod sintetic sub forma unei cronologii clare care arată evenimente cronologice împreună cu date și fapte adnotate din istoricul vehiculului. Faptele sunt evenimentele (o succesiune de înregistrări) care au avut loc într-o anumită locație și într-un anumit moment din trecut. În această secțiune, puteți găsi evenimente care constau în informații despre citirea kilometrajului, înmatricularea sau radierea vehiculului, inspecțiile tehnice periodice finalizate, daunele vehiculului, defecțiunile și utilizarea vehiculului, de ex. ca un taxi. Secțiunea Istoricul vehiculului permite identificarea rapidă și eficientă a potențialelor probleme și riscuri legate de un vehicul second-hand. Evenimentele privind vehiculul pot fi prezentate sub următoarele forme: descrieri, pictograme, prezentare grafică a zonei de avarie.

Ultimele Interogari

Aceasta sectiune trateaza informatii despre frecventa, timpul si localizarea verificarilor efectuate asupra masinii. Astfel de cunostinte sunt utile posibilului cumparator din moment ce dezvaluim cine si cand a mai fost interesat de aceeasi masina.

Vehiculul ar fi putut fi dat spre vanzare ori a existat cerere de cumparare a lui in trecut. Daca o astfel de tranzactie nu a fost finalizata, vei putea vedea cine si de ce a fost interesat de aceasta masina.

Dotari

Aici poti gasi informatiile despe echipamentul masinii tale. Informatiile sunt prezente in raport in functie de disponibilitatea lor in sistem.

Ce poti gasi sunt urmatoarele:

  • culoarea tapiteriei,
  • sasiu - culoarea lacului,
  • informatii despe componente - daca mulajele, barele de protectie, oglinzile si manerele au aceeasi culoare cu cea a caroseriei sau nu,
  • culoarea geamurilor,
  • tipul de aer conditionat,
  • tipul de sistem audio si navigatia,
  • oglinzile laterale si tipul de incalzire al acestora,
  • oglinzi electrice,
  • numarul de airbag-uri etc.

Merita sa verifici aceste informatii inainte sa cumperi o masina la mana a doua. Vezi ce piese din dotarile masinii gasite in raport coincid cu cele existente pe masina. Spre exemplu: culoarea geamurilor inainte ca masina sa fi fost cumparata iti poate spune daca masina a avut un accident si a fost nevoie de inlocuirea lor prin achizitionarea unor geamuri noi sau prin cumpararea lor de la o un model mai vechi de masina pentru a face economie de bani. O situatie similara poate exista si in cazul oglinzilor, vezi daca oglinzile din dotare erau electrice, cu incalzire sau simple.

Merita sa vezi si daca masina nu a avut dotari din fabrica precum "oglinzi electrice auxiliare" ori alte elemente care nu au fost incluse la momentul fabricatiei.

Imagini din Arhiva cu Masina

Aici gasesti galeria de imagini a masinii pe care o verifici. In cazuri exceptionale, cateva din imagini ar putea fi repetitive daca proprietarul masinii le-a distribuit pe mai multe site-uri. Este un semnal de alarma daca masina s-a aflat la vanzare pentru o perioada indelungata. In plus poti gasi imagini cu masina avariata in vreme ce ea poate fi prezentata fara accidente.

Te rugam sa iei in calcul faptul ca, in cazul in care raportul gratuit nu include imagini, nici raportul platit nu le va include.

Cod QR

Raportul autoDNA de istoric al vehiculului este salvat și sub forma unui cod QR (cod de răspuns rapid). Un cod QR este un cod modular (alb-negru) și bidimensional (cod de bare matrice) care face legătura cu un anumit raport pentru o anumită serie de șasiu.


Un cod QR face parte din raport și este, de asemenea, trimis împreună cu raportul într-un fișier separat (în formate pdf sau jpg) după cumpărare. Poate fi folosit pe website-urile de vânzări auto și în rețelele sociale. Poate fi lipit de geamul lateral al unei mașini, pe partea stângă sau dreaptă. Datorită acestei soluții, mașina, în timp ce este condusă pe șosea, este disponibilă pentru verificarea de către potențialii cumpărători într-un mod simplu, sigur și rapid.


Codul QR permite accesarea și răsfoirea rapidă a raportului și, de asemenea, permite extinderea vânzării de vehicule cu istoricul, atât online cât și offline. Este o soluție inovatoare și pioner pentru piața auto, introdusă pentru prima dată de autoDNA.


O persoană potențial interesată de mașină poate scana codul QR din anunțul de vânzare, precum și direct de pe vehiculul pe care a fost plasat un astfel de cod QR.

Această funcție modernă își propune să susțină piața auto transparentă și să ridice nivelul acesteia la cel de clasă mondială.

Parerile clientilor in legatura cu raportul

Scor:
5/5
Bravo!!! Felicitari echipei autoDNA pt toate descoperiiri si anunturi!!! sursa:www.facebook.com/autoDNAro/
- Vasi
Scor:
5/5
Am achizitionat de curand un Ford Mondeo din 2009. Fiind vorba de o suma destul de mare de bani,am decis sa platesc cei 10 e pentru verificarea istoricului! Am primit raportul si era exact ca si in istoricul masini! Km inregistrati si pozele din baza de date! Multumesc autoDNA.ro Sursa: https://www.facebook.com/autoDNAro/
- S.Costin
Scor:
5/5
Bun serviciu. Astazi l-am utilizat de doua ori. La prima masina rezultatele au fost concludente, astfel am aflat ca masina avea cu vreo 70k km mai multi in mai2017 in germania, decat astazi la vanzare aici...tot de la data respectiva cu km, apar mai multe poze in raport, cu interior/exteriro. La a 2a nu aparea o inregistrare de acest tip..probabil nu s-o fi facut.
- T.George

Dispozitii Finale

AUTODNA colecteaza informatii de la diverse surse inclusiv cele publice cu acces prin intermediul internetului prin sistemul propriu de expertiza si le prezinta sub forma raportului online de istoric. Cantitatea de informatii colectate este in functie de seria de sasiu furnizata. Tipul si cantitatea informatiilor din raport sunt intotdeauna specificate inainte de solicitarea de plata.

Informatiile continute in rapoarte sunt date colectate de sistemul de expertiza AUTODNA si pot duplica erori initiale. AUTODNA face tot posibilul pentru a elimina astfel de duplicari.

Te rugam sa retii:

Rapoartele autoDNA de istoric al vehiculelor si informatiile continute de acestea trebuie tratate ca material informativ si privite ca punct esential in procesul de vanzare/cumparare a unei masini. Informatiile obtinute in aceasta maniera trebuie confirmate la un punct de service autorizat si de catre expertii in autovehicule.

Va rugam sa fiti informat ca acest site utilizeaza module cookie pentru a va permite sa utilizati serviciul nostru, sa furnizati conținut optimizat si sa adaptati site-ul web la nevoile dvs. Puteți gestiona modulele cookie prin modificarea setarilor browserului dvs. Continuand sa utilizați site-ul nostru fara a modifica setarile browserului dvs., sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre. Puteți afla mai multe in politica de confidentialitate a site-ului nostru.