Raport autoDNA de Istoric Vehicul

Pret de la 36,50 Lei
Rating clienti:
4.8/5
(media de la 71 recenzii)

Informatii prealabile

La inceputul acestui raport am listat seria de sasiu, anul fabricatiei, marca, modelul si tipul de combustibil folosit.

Urmeaza sectiunea care cuprinde vechimea masinii, in baza modelului, anului de fabricatie si a primei inmatriculari. De retinut este faptul ca, pentru masinile facute la comanda, care sunt inregistrate imediat dupa comanda la dealer, clientul poate alege versiuni populare de motorizare si culorile automobilului (precum, argintiu, metalizat, rosu, alb, etc). Acele masini au, de regula, o intarziere de 3-4 luni pana la data primei inmatriculari. Intarzierile mai mari de 6 luni sunt cele care ar trebui sa ridice suspiciuni. Dealerul ar fi putut tine masina in showroom pana la un an dupa fabricatie, de exemplu, ori masina a fost avariata la transport si a avut nevoie de lucrari de tinichigerie si vopsitorie. Unele intarzieri pot avea legatura cu locul fabricatiei. Spre exemplu, o masina fabricata in Coreea de Sud sau Japonia ar putea ajunge la dealerul din Europa abia dupa cateva luni.

Rezumatul raportului

Rezumatul raportului contine toate datele disponibile despre masina pe care vrei sa o verifici.

Este impartit in 3 sectiuni:

1.Informatii generale: contine informatii de baza despre masina, rezultatul cautarii in baza de date a masinilor furate.

2.Istoricul masinii: care include, la randu-i, citirile de kilometraj, istoricul daunelor si preturile cu care a fost vanduta masina pana acum, (re)chemarile la rampa, greselile din fabrica, modul in care a fost folosita masina (taxi, leasing etc.) inmatricularile anterioare si informatii despre inspectiile tehnice periodice.

3.Informatii suplimentare - ce includ dotarile masinii, imagini din arhiva cu masina (daca sunt disponibile), precum si ultimele vizualizari si interogari pe autoDNA

Informatii utile

Aceste informatii dezvaluie media de kilometri parcursi in forma numerica si grafica, luand in calcul anul fabricatiei si tipul de combustibil folosit (diesel sau benzina).

Datele sunt calculate in baza evaluarii vehiculelor similare aflate in baza de date autoDNA si au caracter informativ. Daca masina care te intereseaza are mult mai putini kilometri parcursi fata de media de kilometraj prezentata de autoDNA, este posibil ca afisajul kilometrilor parcursi sa fi fost dat inapoi.

Media de kilometrii parcursi este afisata in forma grafica pentru diverse tipuri de motorizare. Acest lucru iti permite sa compari diferentele de kilometraj (raportate sau cu periodicitate anuala).

Valorile incluse in aceasta sectiune sunt aproximative si au caracter informativ.

Informatii despre vehicul

Aici gasesti informatii generale despre vehiculul pe care vrei sa il verifici.

In baza interogarii seriei de sasiu, sistemul nostru verifica informatii precum marca, modelul, tipul masinii, caroseria, tipul motorului, tara de provenienta, anul fabricatiei, anul in care a fost creat modelul, tipul de transmisie, sistemul de directie si multe altele. In functie de ce fel de informatii sunt codificate de catre producator in seria de sasiu, aceasta sectiune a raportului ti le va prezenta integral sau partial.

Tot aici gasesti date despre corectitudinea seriei de sasiu. In cazul anumitor producatori de masini, acest lucru este posibil (conform standardelor ISO). Cu toate acestea, nu toti producatorii de masini dau posibilitatea unei astfel de verificari, caz in care vom specifica in urma unei interogari gratuite ca "Informatia nu este disponibila".

Informatii despre Producator

In aceasta sectiune gasesti informatii despre producatorul masinii, date de contact si data reactualizariilor.

Baza de Date a Masinilor Furate

Baza de date a masinilor furate contine informatii din anumite tari in care masina pe care o verifici ar fi putut fi declarata furata.

Atat numarul de tari cat si cel de institutii ale acestora de la care obtinem informatii creste constant. Rezultatele generate au caracter informativ, autoDNA nu garanteaza dreptul de necontestat al acestora. Te rugam sa tratezi informatiile ca indiciu si sa verifici actualizarea lor cu institutiile abilitate (inclusiv departamentele de politie) sau cu experti independenti.

Nu uita - daca vehiculul pe care il verifici a fost raportat furat, te rugam sa te adresezi de urgenta politiei. Poti contribui la recuperarea masinii si pedepsirea faptasilor.

Rechemari la rampa

Aici prezentam informatii privind rechemarile la rampa facute de producatorul masinii. In cazul in care au fost inregistrate astfel de evenimente, raportul nostru arata care ar fi putut fi problema, efectele si potentialele reparatii facute in punctul de service autorizat (masina ar trebui sa aiba o astfel de reparatie facuta daca problema a fost semnalata). Aratam si data fabricatiei masinii, care trebuie sa fie acoperita de actiunea de remediere.

autoDNA este singurul serviciu din piata care prezinta absolut toate informatiile conform descrierii anterioare.

Suntem parteneri ai operatorilor internationali - Agentia de Siguranta si Supervizare in Trafic, in speta cu operatorul uneia din cele mai mari baze de date de service autorizat (VOSA).

Te rugam sa iei in calcul faptul ca intotdeauna dezvaluim sursele din care obtinem informatiile. Datele pe care le prelucram pot fi extrase simultan din doua organizatii diferite cum ar fi VOSA si Oficiul pentru Protectia Consumatorului, dar vom mentiona sursa doar in cazul celei de-a doua.

Istoricul Vehiculului

Secțiunea de istoric a vehiculului vă va informa de înregistrările raportate pentru acest vehicul de-alungul vieții lui. Veți vedea clar ce s-a întâmplat și data când s-a întâmplat. „Ce” este un șir de evenimente (modificări) care au avut loc într-o anumită perioadă de timp. Aici puteți găsi citiri ale kilometrajului, examinări tehnice, informații despre înmatriculări și radieri, daune înregistrate, utilizarile vehiculului: cum ar fi un taxi și multe altele.


Înregistrările sunt rezumate pentru dvs., astfel încât să puteți vedea cele mai importante informații cu privire la istoricul daunelor, kilometrajul înregistrat, istoricul prețurilor și modul de utilizare. Rezumatul este pregătit pe baza înregistrărilor găsite în secțiunea istoricul vehiculului. Vă va ajuta să identificați potențialele probleme și riscuri care trebuie luate în considerare la cumpărarea unei mașini second-hand.

Ultimele Interogari

Aceasta sectiune trateaza informatii despre frecventa, timpul si localizarea verificarilor efectuate asupra masinii. Astfel de cunostinte sunt utile posibilului cumparator din moment ce dezvaluim cine si cand a mai fost interesat de aceeasi masina.

Vehiculul ar fi putut fi dat spre vanzare ori a existat cerere de cumparare a lui in trecut. Daca o astfel de tranzactie nu a fost finalizata, vei putea vedea cine si de ce a fost interesat de aceasta masina.

Dotari

Aici poti gasi informatiile despe echipamentul masinii tale. Informatiile sunt prezente in raport in functie de disponibilitatea lor in sistem.

Ce poti gasi sunt urmatoarele:

  • culoarea tapiteriei,
  • sasiu - culoarea lacului,
  • informatii despe componente - daca mulajele, barele de protectie, oglinzile si manerele au aceeasi culoare cu cea a caroseriei sau nu,
  • culoarea geamurilor,
  • tipul de aer conditionat,
  • tipul de sistem audio si navigatia,
  • oglinzile laterale si tipul de incalzire al acestora,
  • oglinzi electrice,
  • numarul de airbag-uri etc.

Merita sa verifici aceste informatii inainte sa cumperi o masina la mana a doua. Vezi ce piese din dotarile masinii gasite in raport coincid cu cele existente pe masina. Spre exemplu: culoarea geamurilor inainte ca masina sa fi fost cumparata iti poate spune daca masina a avut un accident si a fost nevoie de inlocuirea lor prin achizitionarea unor geamuri noi sau prin cumpararea lor de la o un model mai vechi de masina pentru a face economie de bani. O situatie similara poate exista si in cazul oglinzilor, vezi daca oglinzile din dotare erau electrice, cu incalzire sau simple.

Merita sa vezi si daca masina nu a avut dotari din fabrica precum "oglinzi electrice auxiliare" ori alte elemente care nu au fost incluse la momentul fabricatiei.

Imagini din Arhiva cu Masina

Aici gasesti galeria de imagini a masinii pe care o verifici. In cazuri exceptionale, cateva din imagini ar putea fi repetitive daca proprietarul masinii le-a distribuit pe mai multe site-uri. Este un semnal de alarma daca masina s-a aflat la vanzare pentru o perioada indelungata. In plus poti gasi imagini cu masina avariata in vreme ce ea poate fi prezentata fara accidente.

Te rugam sa iei in calcul faptul ca, in cazul in care raportul gratuit nu include imagini, nici raportul platit nu le va include.

Parerile clientilor in legatura cu raportul

Scor:
5/5
Am verificat masina vw passat 2014 este ok
- BRATU NICOLAE
Scor:
5/5
Cel mai complet raport l-am obtinut de la autoDNA, in comparatie cu alte rapoarte generate prin intermediul altor site-uri similare. Am gasit poze de la o dauna ce m-a scutit de timp pierdut si alti bani investiti in verificari care ar fi condus probabil la acelasi rezultat.
- Mihai
Scor:
5/5
Am salavat 6000 € datorita raportlui autoDNA ... Recomand cu incredere sursa: sursa:www.facebook.com/autoDNAro/
- Vladut B

Dispozitii Finale

AUTODNA colecteaza informatii de la diverse surse inclusiv cele publice cu acces prin intermediul internetului prin sistemul propriu de expertiza si le prezinta sub forma raportului online de istoric. Cantitatea de informatii colectate este in functie de seria de sasiu furnizata. Tipul si cantitatea informatiilor din raport sunt intotdeauna specificate inainte de solicitarea de plata.

Informatiile continute in rapoarte sunt date colectate de sistemul de expertiza AUTODNA si pot duplica erori initiale. AUTODNA face tot posibilul pentru a elimina astfel de duplicari.

Te rugam sa retii:

Rapoartele autoDNA de istoric al vehiculelor si informatiile continute de acestea trebuie tratate ca material informativ si privite ca punct esential in procesul de vanzare/cumparare a unei masini. Informatiile obtinute in aceasta maniera trebuie confirmate la un punct de service autorizat si de catre expertii in autovehicule.

Va rugam sa fiti informat ca acest site utilizeaza module cookie pentru a va permite sa utilizati serviciul nostru, sa furnizati conținut optimizat si sa adaptati site-ul web la nevoile dvs. Puteți gestiona modulele cookie prin modificarea setarilor browserului dvs. Continuand sa utilizați site-ul nostru fara a modifica setarile browserului dvs., sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre. Puteți afla mai multe in politica de confidentialitate a site-ului nostru.