Termeni și Condițiile de utilizare a site-ului

1. DISPOZIȚII GENERALE

1.1. Site-ul www.autodna.ro este administrat de AUTODNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ [Ltd.] cu sediul în Łódź (adresa sediului social și adresa punct de lucru: ul. Obywatelska 128/15 294-104Łź 294-104Łź) Registrul Antreprenorilor al Registrului Tribunalului Național (KRS) la KRS nr. 0000349742; instanța de grefă unde se ține dosarul societății: Judecătoria Municipiului Łódź – Śródmieście din Łódź, Secția 20 a Registrului Judiciar Național; capital social: 50.000,00 PLN; NIP [NUMĂR ID PĂTITOR FISCAL]: 5492391545; REGON [NR ID COMPANIE]: 121164104; e-mail: kontakt@autodna.pl și contact@autodna.ro număr de telefon de contact: +48 22 350 01 28 (costul apelului telefonice standard – cât pentru un apel telefonic obișnuit conform tarifele operatorului), precum și chatul și formularul de contact disponibil pe Site Compania este denumita în continuare AUTODNA.

1.2. Prevederile acestor Termeni și Condiții nu au scopul de a exclude sau limita niciun drept al Utilizatorului Serviciului care este în același timp un consumator sau o persoană fizică căreia i se aplică drepturile de consumator conform prevederilor obligatorii ale legii. În cazul nerespectării prevederilor acestor Termeni și Condiții cu prevederile legii de mai sus, vor prevala prevederile legii.

1.3. Definiții:

1.3.1. BLOG: un Serviciu Electronic, un blog pe Internet disponibil ca parte a Serviciului Online și legat tematic de acesta.

1.3.2. LEGEA PRIVIND DREPTURILE CONSUMATORILOR – legea din 30 mai 2014 privind drepturile consumatorului (J.L. 2014 poz. 827 cu modif.).

1.3.3. PRZELEWY24 - firma PayPro S.A cu sediul social în Poznań (adresa sediului social: ul. Pastelowa 8, 60-198 Poznań), înscris în Registrul antreprenorilor al Registrului Tribunalului Național ținut de Judecătoria Poznań - Nowe Miasto și Wilda din Poznań, Secția a 8-a Comercială al Registrului Curții Naționale sub numărul KRS 0000347935, NIP 7792369887, REGON 301345068, cu un capital social de 54,476500.3000,00 PLN, vărsat integral și înscris în registrul instituțiilor de plată naționale sub numărul Supravegherii Autorității Financiare din Regatul Unit IP24 /2014, adresa de e-mail: serwis@przelewy24.pl; număr de telefon: +48 61 642 93 44 (taxă ca pentru o conexiune standard - conform listei de prețuri a operatorului relevant), suportând plăți electronice prin intermediul site-ului web http://www.przelewy24.pl.

1.3.4. SUMAR INFORMAȚII; SI: un serviciu electronic, Sumare Informații, furnizat înainte ca Raportul să fie disponibil; demonstrează sfera informațiilor sau evenimentelor referitoare la vehicul, care pot fi accesate în Raport. Aceste informații determină dacă informațiile sunt disponibile sau nu, sau câte informații și câte evenimente sunt disponibile în Raportul dat. De asemenea, arată costul Raportului. SI nu va include informațiile în cauză sau orice detalii referitoare la evenimentele legate de Vehicul.

1.3.5. CODUL CIVIL: Legea Codului civil din 23 aprilie 1964 (Jurnalul de Legi 1964 nr. 16, pct. 93, cu modificările ulterioare).

1.3.6. CONT: un Serviciu Electronic; o bază de date în sistemul informatic al Furnizorului de Servicii care este marcată printr-un nume individual (adresă de e-mail) și o parolă furnizată de Utilizatorul Serviciului, în care sunt păstrate datele Utilizatorului Serviciului.

1.3.7. SERIA DE ȘASIU: un ID unic al vehiculului mecanic dat, care constă din cel mult 17 caractere (litere și cifre); Număr de identificare( număr VIN).

1.3.8. OPINII ȘI COMENTĂRI: un Serviciu Electronic disponibil ca parte a Serviciului Online, care permite Utilizatorilor Serviciului să publice opinii și comentări cu privire la Rapoarte și articole de pe blog.

1.3.9. PAYPAL – Societatea PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. cu sediu la Luksemburgu (adresa sediului: 5. Etaj, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg) deservește plățile electronice prin intermediul service’ului http://www.paypal.com/.

1.3.10. VEHICUL: un vehicul care are serie de șasiu, așa cum este furnizat de Utilizatorul de service.

1.3.11. REGULAMENT – Prezentul regulament al service’ului on-line.

1.3.12.WEBSITE: serviciul on-line al Furnizorului de servicii disponibil la www.autodna.ro.

1.3.13. SERVICIUL ELECTRONIC: un serviciu electronic furnizat de Furnizorul de servicii pentru Utilizatorul de servicii prin intermediul website-ului.

1.3.14. UTILIZATORUL DE SERVICII: o persoană fizică cu capacitate juridică deplină, o persoană juridică sau o entitate organizatorică fără personalitate juridică, care utilizează Serviciul Electronic în conformitate cu Termenii și Condițiile.

1.3.15. FURNIZORUL DE SERVICII: AUTODNA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ [Ltd.] cu sediul în Łódź (adresa sediului social: ul. Obywatelska 128/152 94-104 Registrul Juridic Național al Întreprinzătorilor din Łódź) KRS nr. 0000349742; instanța grefă unde se ține dosarul societății: Judecătoria Municipiului Łódź – Śródmieście din Łódź, Secția 20 a Registrului Juridic Național; capital social: 50.000,00 PLN; NIP [NUMĂR ID PĂTITOR FISCAL]: 5492391545; REGON [ID BUSINESS NO.]: 121164104; e-mail: contact@autodna.ro, numărul de telefon de contact: +48 22 350 01 28 (costul apelului telefonic standard – cât pentru un apel telefonic obișnuit conform tarifele operatorului), precum și chatul și formularul de contact disponibil pe paginile serviciului on-line.

1.3.16. NEWSLETTER: un Serviciu de distribuție electronică furnizat de Furnizorul de Servicii prin e-mail, care permite tuturor Destinatorilor de Servicii care îl utilizează să primească periodic e-mailuri automate de Newsletter trimise de Furnizorul de Servicii. E-mailurile includ știri despre autoDNA, precum și reduceri disponibile pe site.

1.3.17. PAYU – societatea PayU S.A. cu sediul ȋn Poznań (adresa sediului: ul. Grunwaldzka 186, 60-166 Poznań), instituție de plată națională, supravegheată de Comisia de Supraveghere Financiară, înregistrată în Registrul Serviciilor de Plăți sub nr. IP1/2012, înregistrată ȋn Registrul Juridic Național al Întreprinzătorilor sub numărul 0000274399, dosarul cu ȋnregistrările este ținut la Judecătoria Raională pentru Poznań – Nowe Miasto i Wilda din Poznań; capital social ȋn mărime de 7 789 000,00 zł plătit integral; NIP [NUMĂR ID PĂTITOR FISCAL]: 7792308495, REGON [NR ID COMPANIE] 300523444, adresa e-mail de contact: pomoc@payu.pl, deservește plățile electronice prin intermediul service-ului http://www.payu.pl.

2. SERVICII ELECTRONICE DISPONIBILE PE WEBSITE

2.1. Următoarele Servicii electronice sunt disponibile pe site: Blog, Sumar Informații, Cont, Opinii, Comentariu, Raport și Newsletter.

2.1.1. Blog - utilizarea Blogului este posibilă după ce accesați fila corespunzătoare a serviciului on-line marcată Blog sau Actualități (fila este disponibilă la adresa de internet: https://www.autodna.ro/blog/). Blogul este disponibil pentru toți vizitatorii site-ului web fără a fi nevoie să furnizeze date sau să efectueze alte acțiuni. Persoana care folosește Blogul are opțiunea de a opri utilizarea Blogului în orice moment și fără a oferi un motiv prin închiderea browserului web sau trecând la un alt site web.

2.1.2. Sumar Informații: trebuie parcurși doi pași pentru a accesa SI (1) trebuie introdusă seria de șasiu pe website după (2) Utilizatorul serviciului trebuie să facă click pe „Verifică Șasiu”.

2.1.3. Cont: doi pași trebuie completați de către utilizatorul serviciilor pentru a putea utiliza contul: (1) completează formularul de înregistrare cont, și (2) face click pe câmpul „Înregistrare“. Formularul de înregistrare necesită următoarele date de Utilizator al Serviciului: adresa de e-mail și parola. Un cont poate fi, de asemenea, creat în timp ce un raport este achiziționat, sau de la primirea Sumarului de Informații.

2.1.4. Opinii și Comentări – Opiniile și comentăriile pot fi utilizate în felul următor:

2.1.4.1. pentru Blog – după deschiderea paginii în care este disponibilă accesarea către Blog, ȋn josul pagini este disponibil modulul Opinii și Comentări. Pentru a adăuga un comentariu sub un articol de blog, este necesar să furnizați următoarele date ale Utilizatorului Serviciului: numele și adresa de e-mail și comentarea;

2.1.4.2. pentru Rapoarte –pentru a adăuga o opinie sau o evaluare cu privire la un Raport este necesar să completați formularul pus la dispoziție printr-un link individual primit de către Utilizator după achiziționarea Raportului la adresa de e-mail furnizată de acesta. Ȋn formular este necesar să furnizați următoarele date ale Utilizatorului: numele și adresa de e-mai;, tipul Raporului care este evaluat din cele disponibil ȋn formular precum și adăugarea conținutului opiniei, inclusiv a evaluării folosind stelele sau numerele disponibile în formular.

2.1.5. Raport – Raportul poate fi accesat după primirea Informației Sumare. După ce a primit SI, Utilizatorul serviciului selectează unul sau mai multe tipuri de rapoarte disponibile pe pagina online . Rapoartele selectate sunt puse la dispoziție după îndeplinirea următoarelor trei condiții:– (1) se completează formularul de comandă Raport (2) se face click pe câmpul „Cumpără și plătește acum” și (3) se efectuează plata. Formularul de comandă de Raportare, necesită adresa de e-mail și numărul VIN al Vehiculului. Completarea formularului de comandă al Raportului necesită autentificarea la Contul Dvs. de pe Site, iar dacă nu îl aveți, ȋl puteți crea în timp ce plasați comanda și vă puteți conecta la acesta.

2.1.6. Newsletter - serviciul Newsletter este oferit gratuit; pentru a începe să primească Newsletter informativ, Utilizatorul serviciului furnizează adresa sa de e-mail în caseta Newsletter de pe website (aceasta va fi adresa de e-mail la care va fi trimis în mod regulat Newsletter-ul informativ), dă click pe buton și confirmă conectarea pentru Newsletter în fereastra pop-up făcând click din nou pe câmpul de acțiune. Utilizatorul Serviciului are dreptul de a se dezabona de la primirea Newsletter-ului în orice stadiu și fără a fi necesar să furnizeze vreun motiv de dezabonare; pentru a se dezabona de la primirea Newsletter-ului, Utilizatorul Serviciului va trimite o solicitare de dezabonare la Furnizorul de Servicii. Newsletter-ul poate fi, de asemenea, anulat făcând click pe linkul de anulare care este inclus în fiecare e-mail cu Newsletter trimis de Furnizorul de servicii.

2.1.7. Utilizatorul Serviciului este obligat să utilizeze Site-ul în conformitate cu legea și practicile acceptate, ținând cont de respectarea drepturilor individuale și a drepturilor de autor ale terților. Este interzisă întreruperea ilegală a funcționării site-ului web sau întreprinderea de acțiuni care pot afecta reputația Furnizorului de servicii.

2.2. Utilizatorul serviciului nu va publica conținut ilegal. Utilizatorul serviciului este obligat să furnizeze doar informații corecte și valide.

2.3. Cerințe tehnice care trebuie îndeplinite pentru a coopera cu sistemul informatic al Furnizorului de servicii:

2.3.1. Un computer, tabletă, telefon mobil sau alt dispozitiv multimedia cu acces la Internet.

2.3.2. Un browser de Internet actualizat instalat pe un dispozitiv cu acces la Internet: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari.

2.3.3 Cookie-uri activate în browser.

2.3.4 JavaScript activat în browser.

2.4 Blogul, Newsletter-ul informativ Informațiile Sumare, Contul și Opiniile precum și Comentăriile sunt disponibile gratuit.

2.5 Rapoartele sunt disponibile contra cost. Prețul fiecărui Raport este disponibil pe website după ce Utilizatorul serviciului primește informațiile sumare. În funcție de versiunea lingvistică a site-ului web utilizată de Utilizatorul serviciului, prețurile Rapoartelor sunt afișate în RON, EUR, ȋn zloți polonezi, forinți maghiari, coroane cehe. Prețul afișat include TVA-ul și taxele care se pot aplica.

2.6 Blogul, Contul și Opiniile și Comentările sunt disponibile pentru o perioadă nedeterminată de timp. Informațiile Sumare și Raportul sunt produse de unică folosință care sunt furnizate o singură dată și se încheie atunci când IS sau Raportul sunt puse la dispoziție.

3. CONDIȚIILE DETALIATE ALE RAPORTULUI

3.1. Prețul raportului , precum și tipurile de rapoarte disponibile sunt afișate în website separat pentru fiecare vehicul, după ce informația sumară este primit. Pentru a obține raportul, utilizatorul serviciilor trebuie să obțină mai întâi SI.

3.2. IS și Raportul este de natură auxiliară și nu trebuie să constituie singura bază pentru a decide dacă Utilizatorul încheie sau nu un contract de vânzare a Vehiculului. Dacă apar îndoieli cu privire la originea vehiculului, kilometrajul sau istoricul acestuia, acestea ar trebui verificate cu autoritățile competente sau cu terți care oferă asistență în astfel de cazuri (de ex., stație de verificare a vehiculelor, ASO - stație de service autorizată, evaluator auto). Furnizorul de servicii recomandă în orice caz (chiar dacă nu există nici o îndoială și indiferent de conținutul SI și de Raport) să contacteze părțile menționate mai sus și să verifice suplimentar Vehiculul înainte înainte de a lua o decizie de încheiere a unui contract de vânzare.

3.3. Informațiile și evenimentele referitoare la Vehicul care sunt puse la dispoziție ca parte a IS și a Raportului provin din surse externe și independente de Furnizorul de servicii. Rolul unic al Furnizorului de servicii este de a le pune la dispoziție Utilizatorului de servicii prin intermediul website-ului ȋn cadru IS și Raportului în funcție de starea acestor surse disponibile Furnizorului de Servicii în momentul punerii la dispoziție a IS și a Raportului. De regulă, Furnizorul de servicii nu are dreptul de a: introduce, completa, actualiza, modifica sau șterge informații și evenimente despre vehicule în mod independent.– modificările în acest sens necesită o modificare a sursei de date sau cooperarea cu sursa de date, cu excepția cazului în care prevederile legii aplicabile general permit sau impun Furnizorului de servicii o obligație de a face astfel de modificări. În cazul constatării unor nereguli sau primirii unei notificări sau reclamație în acest sens, Furnizorul de Servicii va lua măsuri pentru a clarifica eventualele nereguli, contactând sursa informațiilor și evenimentelor puse la îndoială.

3.4. Furnizorul de servicii adună informații din multe surse externe pentru a fi utilizate ȋn scopul de a fi puse la dispoziție ȋn IS și Raport. Sursele, din care Furnizorul adună informațiile folosesc diverse instrumente TIC, adună informații în diferite moduri și termeni și, în plus, dezvăluirea informațiilor ca parte a Raportului poate fi afectată de circumstanțe legate de transmiterea acestora în momentul în care Raportul este pus la dispoziție (inclusiv forța majoră și calitatea serviciilor de teletransmisie pe partea sursei de date), ceea ce în unele cazuri pot duce la incoerența datelor. Din acest motiv, Furnizorul de servicii indică faptul că nu toate informațiile și evenimentele despre Vehicule pot fi disponibile, complete și corecte ca parte a IS sau Raportului. Informațiile din IS și Raport sunt de natură auxiliară și nu ar trebui să fie singura bază pentru o decizie privind încheierea sau neîncheierea unui contract de vânzare a unui Vehicul de către Utilizatorul Serviciului. Furnizorul de servicii mai indică faptul că, din motivele menționate mai sus, informațiile și evenimentele despre Vehicule cuprinse în IS și Raport nu pot determina fără ambiguitate starea reală a vehiculului în fiecare caz. IS și Raport prezintă istoricul vehiculului (informații și evenimente despre Vehicul) stabilite pe baza datelor din multe surse externe independente de Furnizorul de servicii, deși din motivele indicate mai sus, acest istoric nu trebuie să fie în concordanță cu starea reală a vehiculului. De aceea, Furnizorul de Servicii recomandă în orice caz (chiar în ciuda lipsei de îndoieli și indiferent de conținutul IS și Raportului) contactarea autorităților relevante ale statului, proprietarului Vehiculului sau altor terțe care oferă asistență în acest sens (de ex. stație de inspecție a vehicului, ASO - stație de service autorizată, auto evaluator) pentru a verifica starea reala a Autovehiculului ȋnainte de a lua o decizie de ȋncheiere a unui contract de vȃnzare. Decizia de a cumpăra un anumit Vehicul aparține Utilizatorului.

3.5. Domeniul de aplicare al informațiilor și evenimentelor despre Vehicule puse la dispoziție ca parte a Raportului este intervalul maxim disponibil pentru Furnizorul de servicii la momentul punerii la dispoziție a Raportului - în funcție de Vehicul, producătorul acestuia, modelul, anul și locul de fabricație și marcă. – Utilizatorul Serviciului este întotdeauna informat înainte de a pune la dispoziție Raportul respectiv ca parte a Informațiilor Sumare despre domeniul și cantitatea de informații sau evenimente disponibile sau despre lipsa disponibilității. Pe baza Informațiilor Sumare, Utilizatorul Serviciului decide cu privire la furnizarea Raportul și tipul acestuia sau renunță la furnizarea acestuia.

3.6. Descrierea produsului digital: Raportul.

Raportul este oferit de Furnizorul de servicii (AUTODNA Sp. z oo [Ltd.]) prin intermediul website-ului autoDNA.

3.6.1. Principalele caracteristici ale Raportului: Serviciul Electronic constând în furnizarea de informații și evenimente despre Vehicul sub forma unui raport electronic bazat pe informații obținute din mai multe surse externe independente de Furnizorul de Servicii disponibile pe Website și în conformitate cu starea acestor surse disponibile Furnizorului de Servicii la momentul punerii la dispoziție a Raportului. Domeniul informațiilor și evenimentelor disponibile este afișat pe website-ul după ce Utilizatorul serviciului a primit informațiilor sumare.

3.6.2. Prețul: Prețul este afișat pentru Utilizator după ce primește Informații sumare IS pe pagina de internet privind prețul total, inclusiv cu taxele și alte costuri, și atunci când valoarea acestor taxe nu poate fi determinată – iar despre obligația de a le plăti, Utilizatorul Serviciului este întotdeauna informat pe Site atunci când depune o comandă înainte de achiziționarea Raportului.

3.6.3. Funcționalitate:

Limba: Romȃnă, Engleză, Polonă, Cechă, Maghiară, Letonă, Lituaniană, Estonă, Slovenă, Germană, Rusă.

Tip fișier: PDF

Dimensiune: dimensiunea depinde de cantitatea de informații disponibile în raport

Mod de acces: descărcare

Tipuri de acces: descărcare. Raportul este partajat imediat după cumpărare, în cel mult 1 zi calendaristică de când Furnizorul de servicii primește fie confirmarea plății de la furnizorul de plată selectat pe site. Raportul este de obicei distribuit în mai puțin de 5 minute.

Condiții de acces: nelimitat pentru uz personal, dar este interzisă realizarea de copii sau reproducerea Raportului.

Limitări: niciuna

3.6.4.Interoperabilitate:

Hardware și software: Un computer, tabletă, telefon mobil sau alt dispozitiv multimedia cu acces la Internet. Pentru un raport PDF este nevoie de un cititor PDF (cum ar fi Adobe Acrobat Reader), un browser de Internet actualizat instalat pe un dispozitiv cu acces la Internet: Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari. Cookie-uri activate în browser.

4. MODALITATEA DE PLATA

4.1. Furnizorul de servicii pune la dispoziție următoarele metode de plată:

4.1.1. Plăți electronice prin intermediul site-ului web PRZELEWY24 - posibile metode de plată sunt disponibile pe site înainte de a efectua plată și pe situl http://www.przelewy24.pl/.

4.1.2. Plăți electronice prin intermediul site-ului web PayU - posibile metode de plată sunt disponibile pe site înainte de a efectua plată și pe situl http://www.payu.pl.

4.1.3. Plăți electronice prin intermediu Paypal (https://www.paypal.com).

4.2. Decontarea tranzacțiilor prin card de credit și transfer online se efectuează prin intermediul Centrului de decontare Przelewy24.

4.3. Decontarea tranzacțiilor prin card de credit și transfer online se efectuează prin intermediul Centrului de decontare PayU.

4.4. Decontările tranzacțiilor PayPal se efectuează prin PayPal.

4.5. Utilizatorul Serviciului este obligat să efectueze plata în termen de 3 zile calendaristice de la încheierea contractului. Trebuie reținut că Raportul va fi partajat numai atunci când Utilizatorul serviciului plătește pentru el.

5. TERMENI DE ANULARE A ACORDURILOR DE SERVICII ELECTRONICE

5.1. Furnizorul de servicii și Utilizatorul de servicii au dreptul de a anula în orice moment acordul de servicii electronice prin consimțământ reciproc.

5.2. Anularea contractului de servicii electronice încheiat pe perioadă nedeterminată și cu caracter continuat (ex. Cont):

5.2.1. Utilizatorul serviciului poate anula acordul cu efect imediat și fără a furniza motivul prin trimiterea unei astfel de declarații prin intermediul formularului de contact disponibil la https://support.autodna.ro/contact, la adresa de e-mail: contact@autodna.ro sau printr-o scrisoare trimisă la adresa Furnizorului de servicii: Obywatelska 128/152 94-104 Łódź, Polonia

6. MODUL DE TRATARE A RECLAMAŢIILOR

6.1. Prezentul punct 6.1 din Regulament definește procedura de soluționare a reclamațiilor comună pentru toate reclamațiile depuse la Furnizorului de Servicii, în special reclamațiilor referitoare la Rapoarte și alte Servicii Electronice precum și la Site-ul web.

6.1.1. Reclamațiile pot fi depuse, de exemplu, trimițând un mesaj din formularul de contact la https://support.autodna.ro/contact, la adresa de e-mail: contact@autodna.ro, sau în scris la adresa Furnizorului de servicii : ul. Obywatelska 128/152 94-104 Łódź, Polonia.

6.1.2. Furnizorul de servicii recomandă de a include în descrierea reclamației : (1) informații și circumstanțe referitoare la obiectul reclamației, în special tipul și data neregulilor sau nerespectării contractului; (2) solicitarea modalității de obținere a conformității cu contractul sau cu declarația de reducere a prețului ori de retragere din contract sau de depunere a altor cereri ; precum și (3) datele de contact ale persoanei care a depus reclamația - asta va facilita și va accelera examinarea reclamației. În cazul în care reclamația se referă la Raport, suplimentar (când datele sunt disponibile și se referă la reclamație), Furnizorul de Servicii recomandă furnizarea: VIN, nr. tranzacției, data achiziției Raportului; data plății pentru Raportul achizitionat; tipul de Raport achiziționat și suma tranzacție. Cerințele menționate mai sus sunt doar recomandări și nu afectează eficacitatea reclamațiilor depuse fără descrierea recomandată a reclamației.

6.1.3. În cazul modificării datelor de contact furnizate de reclamant în timpul examinării reclamației, acesta este obligat să notifice Furnizorul de servicii despre această modificare.

6.1.4. Persoana care depune reclamația poate să atașeze (de ex., fotografii, imagini de pe ecran sau documente) legate de subiectul reclamației. Furnizorul de servicii poate de asemenea solicita furnizarea de către persoana care depune reclamația informații suplimentare sau trimiterea dovezilor (de ex., fotografii, imagini de pe ecran), dacă asta ar facilita și accelera examinarea reclamației de către Furnizor.

6.1.5. Furnizorul de servicii va răspunde la reclamație imediat, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data primirii acesteia.

6.2. Baza și domeniul de aplicare a răspunderii legale a Furnizorului de servicii sunt definite de legile general aplicabile, în special de Codul civil, Legea privind Drepturile Consumatorilor și Legea privind furnizarea de servicii electronice din 18 iulie 2002 (J.L. nr. 144, poz. 1204, cu modif. ult.).

6.2.1. Furnizorul de servicii indică faptul că responsabilitatea Furnizorului de servicii prevăzută de lege pentru conformitatea prestării cu contractul în cazul reclamației privind conținutul digital sau serviciu digital ori articolul mobil care servește doar ca purtător de conținut digital - achiziționat de către consumator în temeiul unui acord încheiat cu Furnizorul de servicii de la 1 ianuarie 2023 sau înainte de acea dată, dacă furnizarea unui astfel de conținut sau serviciu digital urma să aibă loc sau a avut loc după acea dată - sunt definite de prevederile Legii privind Drepturile Consumatorului în formularea aplicabilă de la 1 ianuarie 2023, în special art. 43h - 43q din Legea privind Drepturile Consumatorului. Aceste prevederi specifică în special temeiul și domeniul de aplicare a responsabilități Furnizorului de servicii față de consumator în cazul în care prestația nu este în conformitate cu contractul.

7. DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRAC

7.1. Destinatarul serviciului care este și consumator sau persoană fizică căreia i se aplică prevederile privind un consumator care a încheiat un contract la distanță cu Furnizorul de servicii, se poate retrage din acest contract fără a prezenta motivele și a suporta costurile (sub rezerva punctului 7.4. din Regulament), prin depunerea unei declarații relevante în termen de paisprezece zile. Pentru a respecta acest termen, este suficient să trimiteți o declarație înainte de expirarea acestuia. Declarația de retragere din contract poate fi depusă, de ex.: la adresa de e-mail: contact@autodna.ro sau în scris la adresa Furnizorului de servicii: ul. Obywatelska 128/152 94-104 Łódź, Polonia.

7.2. Termenul de retragere din contract începe: (1) pentru un contract în care întreprinzătorul emite bunul, fiind obligat să-și transfere dreptul de proprietate - de la intrarea în posesia bunului de către consumator sau un terț indicat de acesta, altul decât transportatorul , iar în cazul unui contract, care: (a) include multe articole care sunt livrate separat, în loturi sau în părți - de la intrarea în posesia ultimului articol, lot sau parte, (b) constă în livrarea regulată a articolelor pe o perioadă determinată - de la intrarea în posesia primului articol; (2) pentru alte contracte - de la data încheierii contractului.

7.3. În cazul retragerii dintr-un contract ȋncheiat la distanță, contractul este considerat nul.

7.4. În cazul unei servicii a cărei executare - la cererea expresă a consumatorului sau a persoanei fizice cărora li se aplică prevederile privind consumatorul - a început înainte de expirarea termenului de retragere din contract, consumatorul sau persoana fizică cărora li se aplică prevederile privind consumatorul care exercită dreptul de retragere din contract după depunerea unei astfel de solicitare este obligat să plătească pentru serviciile prestate până la momentul retragerii din contract. Valoarea plății se calculează proporțional cu valoarea prestației, luând în considerare prețul sau remunerația convenite în contract. În cazul în care prețul sau remunerația este excesivă, această sumă se calculează pe baza valorii de piață a prestației prestate.

7.5. Dreptul de retragere dintr-un contract ȋncheiat la distanță nu se aplică consumatorului precum și persoanei fizice căreia i se aplică prevederile referitoare la consumator ȋn următoare cazuri: (1) contractelor de prestare de servicii pentru care consumatorul este obligat să plătească prețul, dacă întreprinzătorul a prestat integral serviciul cu acordul expres și prealabil al consumatorului, care a fost informat înainte de începerea prestării că, după prestarea serviciului de către întreprinzător, acesta își va pierde dreptul de retragere din contract și a recunoscut acest lucru; (2) contractelor în care obiectul prestării este marfa neprefabricată, fabricată după specificațiile consumatorului sau care servește la satisfacerea nevoilor individuale ale acestuia; (3) contractelor în care obiectul prestării de servicii este marfa care se deteriorează rapid sau are un termen de valabilitate scurt; (4) contractelor de furnizare de conținut digital nelivrat pe un suport material, pentru care consumatorul este obligat să plătească prețul, dacă întreprinzătorul a început prestarea cu acordul expres și prealabil al consumatorului, care a fost informat înainte de începerea prestării că după prestarea serviciului de către întreprinzător, acesta pierde dreptul de a se retrage din contract și a recunoscut acest lucru, iar ȋntreprinzătorul a furnizat consumatorului confirmarea prevăzută la art. 15 alin. 1 și 2 sau art. 21 alin. 1 din Legea privind Drepturilor Consumatorului.

7.6. Un exemplar al formularului de retragere este prezentat în anexa la Regulamentul. Consumatorul poate folosi modelul formularului, dar asta nu este obligatoriu.

8. PROCEDURI NEJUDICIERE DE DEPUNERE SI PRELUCRARE A RECLAMAŢIILOR ȘI ACCES LA ACESTE PROCEDURI

8.1. Următoarele se aplică numai utilizatorilor de servicii care sunt consumatori.

8.2. Metodele de soluționare a litigiilor în afara instanței includ, printre altele: (1) permiterea apropieri ipozițiilor părților, de ex. prin intermediul medierii; (2) propunerea soluționarea litigiului, de ex. prin conciliere; și (3) soluționarea litigiului și impunerea soluționării litigiului, de ex. prin arbitraj (arbitrare). Informații detaliate cu privire la posibilitatea Clientului care este consumator de a utiliza metode extrajudiciare de soluționare a reclamaților și de despăgubire, regulile de acces la aceste proceduri și un motor de căutare prietenos al entităților care se ocupă de soluționarea pe cale amiabilă a litigiilor sunt disponibile pe site-ul Oficiului pentru Concurență și Protecția Consumatorului la adresa: https://polubowne.uokik.gov.pl/.

8.3. Există un punct de contact la Președintele Oficiului pentru Concurență și Consumatori, care are rolul de a oferi, printre altele, consumatorilor informații cu privire la soluționarea extrajudiciară a litigiilor în domeniul consumatorilor. Consumatorul poate contacta punctul de contact: (1) telefonic - apelând la numărul (+48) 22 55 60 332 sau (+48) 22 55 60 333; (2) prin e-mail kontakt.adr@uokik.gov.pl – prin trimiterea mesajului la adresa: kontakt.adr@uokik.gov.pl sau (3) în scris sau personal -Centrala Oficiului de lȃngă Plac Powstańców Warszawy 1 din Varșovia (00 -030).

8.4. Consumatorul are următoarele posibilități exemplificative de a utiliza metode extrajudiciare de soluționare a reclamației și de exercitare a drepturilor: (1) cerere de soluționare a litigiilor la o instanță permanentă a consumatorilor pe cale amiabilă; (2) cerere de soluționare extrajudiciară a litigiului către inspectorul voievodat al Inspecției; sau (3) asistență din partea ombudsmanului consumatorilor al poviatului (municipal) sau a organizației sociale ale cărei sarcini statutare includ protecția consumatorilor (de ex., Federația Consumatorilor, Asociația Consumatorilor Polonezi). Consilierea este oferită, printre altele, prin e-mail la adresa porady@dlakonsumentow.pl și la numărul de asistență pentru consumatori 801 440 220 (linia de asistență este deschisă în zilele lucrătoare, de la 8:00 la 18:00, taxă de conectare conform tarifului operatorului).

8.5. La adresa http://ec.europa.eu/consumers/odr , este disponibilă platforma pentru un sistem online de soluționare a litigiilor dintre consumatori și antreprenori la nivelul UE (platforma ODR). Platforma ODR este un site web interactiv și multilingv cu un punct de servicii cuprinzător pentru consumatorii și antreprenorii care doresc soluționarea extrajudiciară a litigiului privind obligațiile contractuale care decurg dintr-un contract de vânzare online sau dintr-un contract de furnizare de servicii (mai multe informații pe site-ul web al platformei sau pe site-ul web al Oficiului pentru Concurență și Protecția Consumatorului: https://polubowne.uokik.gov.pl/platforma-odr,161,pl.html).

9. DATE PERSONALE

9.1. Controlorul datelor cu caracter personal prelucrate pe website-ul nostru în sensul acestor Termeni și condiții este Furnizorul de servicii. În ceea ce privește scopul și domeniul de aplicare, datele cu caracter personal sunt prelucrate conform Politicii de confidențialitate publicată pe site-ul nostru. Politica de confidențialitate enumeră regulile aplicabile prelucrării datelor cu caracter personal de către Controlor în scopul furnizării serviciului prin intermediul site-ului web. Acesta stabilește baza, scopurile și domeniul de aplicare al prelucrării datelor cu caracter personal, precum și drepturile persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate. De asemenea, determină utilizarea cookie-urilor și a instrumentelor analitice de către website. Utilizarea website-ului este voluntară, la fel și furnizarea datelor cu caracter personal de către utilizatorul website-ului, cu excepția cazurilor stipulate în politica de confidențialitate.

10. DREPTURILE DE AUTOR

10.1. Tot conținutul și dispozitivele grafice publicate pe site-ul web sunt protejate de dreptul de autor, așa cum este aplicabil Furnizorului de servicii, conform Legii privind drepturile de autor și drepturile conexe din 4 februarie 1994. (Dz.U. Nr. 24, articolul 83, astfel cum a fost modificat).

10.2. Utilizatorul serviciului poate vizualiza conținutul publicat pe website, inclusiv cel care este primit ca parte a Serviciilor electronice, precum și să descarce copii unice ale acestui conținut, în măsura în care este permis legal, numai pentru uz personal.

10.3. Este interzisă utilizarea conținutului și a dispozitivelor grafice publicate pe website în orice alt mod decât cel stabilit în acești Termeni și Condiții sau permis de legea aplicabilă.

11. DECIZIILE PRIVIND FIRMA

11.1. Prezentul punct al Regulamentului și toate prevederile cuprinse în acesta se adresează și, prin urmare, obligă inclusiv Utilizatorul Serviciului care nu este consumator. În plus, de la 1 ianuarie 2021 și pentru contractele încheiate de la acea dată, prezentul punct din Regulament și toate prevederile cuprinse în acesta nu sunt adresate și, prin urmare, nu sunt obligatorii pentru Utilizatorul Serviciului care este persoană fizică care încheie un contract direct legat de activitatea sa economică, în cazul în care din conținutul acestui contract rezultă că nu are pentru această persoană un caracter profesional, care rezultă în mod specific din obiectul activității sale economice, disponibil în temeiul prevederilor privind Registrul Central și Informații despre Activitatea Economică, cu excepția cazului în care aplicarea prevederilor cuprinse în prezentul punct din Regulament acestor persoane nu este interzisă.

11.2. În orice moment, Furnizorul de Servicii este îndreptățit să acționeze pentru a verifica și valida informațiile furnizate de Utilizatorul Serviciului. Ca parte a verificării, Furnizorul de servicii este în drept să solicite Utilizatorului serviciului să prezinte o scanare a certificatelor și a altor documente care ar putea fi necesare pentru finalizarea verificării. În timpul verificării, Furnizorul de Servicii are dreptul de a suspenda Contul Utilizatorului Serviciului până la finalizarea verificării.

11.3. Furnizorul de Servicii are dreptul de a se retrage dintr-un acord de Servicii Electronice încheiat cu Utilizatorul Serviciului în 14 zile calendaristice de la data încheierii acestuia.

11.4. Furnizorul de servicii nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice pierdere sau incapacitate de a furniza serviciul conform acordului, dacă serviciul nu a putut fi furnizat din cauza unor erori și probleme tehnice, precum și întreruperi de întreținere.

11.5. Furnizorul de servicii nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice pierdere sau incapacitate de a furniza serviciul conform acordului, dacă serviciul nu a putut fi furnizat din cauza forței majore (cum ar fi atacuri de hackeri, dezastre naturale, epidemii, revolte sau războaie) sau orice alte motive privind pe care Furnizorul de servicii nu a avut nicio influență.

11.6. Responsabilitatea Furnizorului de Servici față de Utilizatorul de Servicii pentru garanții sau neconformitate cu contractul este exclusă.

11.7. Responsabilitatea furnizorului de servicii către utilizatorul de servicii, indiferent de baza sa legală, este limitată (atât în ceea ce privește o singură cerere și în ceea ce privește totalul tuturor pretențiilor) la totalul plăților efectuate de către utilizatorul de servicii către furnizorul de servicii pentru livrarea serviciilor electronice. Suma nu poate depășită 1,000.00 PLN. Limitarea de mai sus se aplică în orice cerere făcută de către utilizatorul serviciilor de către furnizorul de servicii. Furnizorul de servicii este responsabil doar față de utilizatorul serviciilor pentru o deteriorare tipice , care era previzibilă în ziua semnării acordului, și nu deține nici o responsabilitate pentru orice pierdere de profit.

12. OPINIE ON-LINE

12.1. Furnizorul de servicii permite Utilizatorilor de Servicii publicarea și accesarea opiniilor privind Rapoartele ȋn condițiile stabilite ȋn acest punct al Regulamentului.

12.2. Utilizatorul poate exprima o opinie prin formularul ȋn care poate adăuga o opinie privind Raportul. Acest formular este disponibil prin intermediul unui link individual primit de către Utilizator după achiziționarea Raportului la adresa de e-mail pe care a furnizat-o. Când adaugă o opinie, Utilizatorul poate adăuga, de asemenea, o evaluare grafică, dacă această opţiune este disponibilă în formularul de opinii.

12.3. Opinia asupra Raportului poate fi exprimată numai pentru Raporturile efectiv cumpărate și de către Utilizatorul care a achiziționat Raportului opinat. Este interzisă încheierea de acorduri fictive sau aparente în vederea emiterii de opinii cu privire la Raport.

12.4. Opinia adăugată de către Utilizator nu poate fi utilizată pentru activități ilegale, în special pentru activități care constituie acte de concurență nedreaptă sau pentru activități care încalcă bunurile personale, drepturile de proprietate intelectuală sau alte drepturi ale Furnizorului de servicii sau ale terților. În cazul în care Utilizatorul exprimă o opinie, acesta este obligat să acționeze în conformitate cu legea, cu prezentul regulament și cu bunele maniere.

12.5. Opiniile sunt disponibile pe site-ul web (de ex. , pe pagina principală sau în descrierea Raportului).

12.6. Furnizorul de Servicii asigură că opiniile publicate despre Rapoarte vor proveni de la Utilizatorii Serviciilor care au achiziționat Raportul respectiv. În acest scop, Furnizorul de Servicii întreprinde următoarele acțiuni pentru a verifica dacă opiniile provin de la Utilizatorii Serviciilor:

12.6.1. Furnizorul de servicii trimite Utilizatorilor un link individual la adresa de e-mail pe care a furnizat-o la momentul achiziţiei, astfel încât accesul la formularul de opinie să fie acordat exclusiv Utilizatorului care a achiziţionat Raportul pe Website.

12.6.2. În cazul în care există îndoieli ale Furnizorul de servicii sau obiecții adresate Furnizorului de servicii de către alți Utilizatori sau de către terți cu privire la faptul dacă opinia respectivă provine de la Utilizator sau dacă Utilizatorul respectiv a achiziționat Raportul respectiv, Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a contacta autorul opiniei pentru a clarifica și confirma că acesta este de fapt un Utilizator de Servicii al Site-ului sau a achiziționat raportul opinat.

12.7. Orice observații, apeluri de verificare a opiniei sau obiecții cu privire la faptul dacă opinia respectivă provine de la Utilizatorul Serviciului sau dacă Utilizatorul respectiv al Serviciului a achiziționat Raportul respectiv pot fi prezentate în mod similar la procedura de reclamație menționată la punctul 6 al Regulamentului.

13. DISPOZIȚII FINALE

13.1. Acordurile încheiate prin intermediul site-ului web sunt încheiate în conformitate cu legislația poloneză și într-o limbă compatibilă cu versiunea lingvistică a site-ului web.

13.2. Pentru toate aspectele nerezolvate aici se vor aplica următoarele prevederi: Codul civil; Legea din 30 mai 2014 privind drepturile consumatorului (Dz. U. 2014 articolul 827 cu modificările ulterioare), Legea din 18 iulie 2002 privind furnizarea de servicii prin mijloace electronice (Dz. U. No. 144, articolul 1204 cu modificările ulterioare) și altele aplicabile reglementările legii poloneze.

13.3. Modificări ale acestor Termeni și Condiții:

13.3.1. Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul din motive importante, și anume: modificarea modalităților de plată,supunerea obligației legale sau de reglementare; modificări ale domeniului sau formei de prestare a Serviciilor Electronice; adăugarea de noi Servicii Electronice; necesitatea de a contracara o amenințare neprevăzută și directă legată de protecția Serviciilor Electronice și a Utilizatorilor împotriva fraudelor, malware-ului, spam-ului, încălcărilor de date sau a altor amenințări la adresa securității cibernetice, în măsura în care modificările respective afectează punerea în aplicare a prevederilor prezentului Regulament.

13.3.2. Notificarea modificărilor propuse este trimisă în avans cu cel puțin 15 zile înainte de data intrării în vigoare a modificărilor respective, cu condiția ca modificarea să poată fi introdusă fără respectarea perioadei de notificare de 15 zile în cazul în care Furnizorul: (1) este supus unei obligații legale sau de reglementare prin care este obligat să modifice Regulamentul într-un mod care să-l împiedice să respecte perioada de notificare de 15 zile; sau (2) trebuie să modifice, în mod excepțional, Regulamentul său pentru a contracara o amenințare neprevăzută și directă la adresa securității Serviciilor Electronice și a Utilizatorilor Serviciilor; împotriva fraudelor, malware-ului, spam-ului, încălcărilor de date sau a altor amenințări la adresa securității cibernetice. În ultimele două cazuri la care se face referire în teza anterioară, modificarea are efect imediat, cu excepția cazului în care este posibil sau necesar să se aplice un termen mai lung de modificare, despre care Furnizorul de Servicii îl notifică de fiecare dată.

13.3.3. În cazul unor contracte de natură continuă (de ex., furnizarea de Servicii Electronice - Cont), Utilizatorul are dreptul de a rezilia contractul cu Furnizorul de Servicii înainte de expirarea perioadei de notificare a modificărilor propuse. O astfel de reziliere devine efectivă în termen de 15 zile de la data primirii notificării. În cazul încheierii unui contract de natură continuă, Regulamentul modificat este obligatoriu pentru Utilizatorul Serviciului, dacă acesta a fost ȋnștiințat ȋn mod corespunzator asupra modificărilor, în conformitate cu perioada de notificare înainte de intrarea lor în vigoare și nu a desființat contractul în această perioadă. În plus, la orice moment după primirea notificării de modificare, Utilizatorul poate accepta modificările introduse și, astfel, poate renunța la continuarea perioadei de notificare. În cazul în care se încheie un contract de altă natură decât un contract continuu, modificările Regulamentului nu vor afecta în niciun fel drepturile dobândite de către Utilizatorul Serviciului care este consumator înainte de data intrării în vigoare a modificărilor Regulamentului, în special modificările Regulamentului nu vor afecta comenzile deja depuse sau depuse și contractele încheiate, realizate sau executate privind achiziția Raportului.

13.3.4 În cazul în care modificarea Regulamentului ar duce la introducerea unor noi taxe sau la creșterea celor existente, consumatorul are dreptul de a rezilia contractul.

13.4. Soluționarea litigiilor: orice dispută care poate apărea între Furnizorul de servicii și Utilizatorul de servicii care este consumator vor fi soluționate de instanțele de judecată competente poloneze. Orice dispute care pot apărea între Furnizorul de servicii și Utilizatorul de servicii care nu este consumator vor fi soluționate de instanța care are jurisdicție asupra sediului Furnizorului de servicii.

13.5. Prezentele Regulamente nu exclud prevederile în vigoare în țara de reședință obișnuită a consumatorului care încheie contractul cu Furnizorul de Servicii, care nu pot fi excluse prin contract. În acest caz, prestatorul de servicii garantează protecția consumatorului care i-a fost acordată în baza unor prevederi care nu pot fi excluse prin acord.

Anexă la Termeni și condiții: șablon pentru retragerea din contract.

Modelul de completare pentru retragerea din contract.
(Vă rugăm să completați acest formular și să-l trimiteți doar dacă doriți să vă retrageți din contract)

– Destinatar:

AUTODNA Sp. z o.o.
ul. Obywatelska 128/152; 94-104 Łódź, Polonia
contact@autodna.ro

Prin prezenta declar/declarăm(*)că doresc/dorim să ne retragem din contractul de vânzare cu privire la următoarele obiecte(*) contract de livrare privind următoarele obiecte(*) contract de sarcină specifică pentru a crea următorul obiect(*)/acord de servicii pentru a furniza următorul serviciu (*)

– Data acordului(*)/livrării(*)

– Numele și prenumele consumatorului (consumatorilor)

– Adresa consumatorului

– Semnătura consumatorului (se solicită doar dacă formularul este trimis tipărit)

– Data

(*) Ștergeți după caz.

Va rugam sa fiti informat ca acest site utilizeaza module cookie pentru a va permite sa utilizati serviciul nostru, sa furnizati conținut optimizat si sa adaptati site-ul web la nevoile dvs. Puteți gestiona modulele cookie prin modificarea setarilor browserului dvs. Continuand sa utilizați site-ul nostru fara a modifica setarile browserului dvs., sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre. Puteți afla mai multe in politica de confidentialitate a site-ului nostru.