Termeni si Conditiile de utilizare a site-ului autoDNA.ro

1.PREVEDERI GENERALE

1.1.Serviciul web disponibil pe site-ul autoDNA.ro este proprietatea ASDIRECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ avand sediul social inregistrat in Łódz (adresa sediului social si a serviciului: Str. Karolewska 13C, Suite 31, 90-560, Lodz, Poland), inscris in Registrul Antreprenorilor din Registrul National al Curții (KRS) tinut de Tribunalul Districtual pentru Lodz-Śródmieście la Lodz, Divizia Comercială a Tribunalului National al 20-lea, la numarul KRS 0000349742, capital initial: 12 900 PLN, Numar de identificare a contribuabilului: 5492391545, REGON Numarul de inregistrare al firmei): 121164104, adresa de e-mail: kontakt@autodna.pl numărul de telefon de contact: 48223500128 Pentru derularea activitatilor de vanzare si a activitatilor operationale ale site-ului precum si gestionarea relatiilor cu clientii ASDIRECT Limited Company imputerniceste pe Car Data SRL, companie avand sediul in Bucuresti, Sector 6, Str. Arinii Dornei nr.14, bl. 16, ap. 15 este inregistra la registrul comertului cu numarul J40/1722/2018 fiind indetificata prin atributul fiscal RO3526773, adresa de e-mail: contact@autodna.ro

Ambele companii sunt denumite in continuare ASDIRECT. Referinta se face la una din companiile mentionate mai sus in functie de natura subiectului in cauza - in functie de mandatul acordat de ASDRIECT Limited Company catre Car Data SRL.

1.2.Termenii si conditiile de mai jos nu intentioneaza sa excluda sau sa restrictioneze drepturile clientilor, care beneficiaza de toate drepturile acordate consumatorilor de servicii online conform legislatiei in vigoare. In cazul in care prezentele termeni si conditii se suprapun cu prevederi legale mentionate anterior atunci prevederile legale prevaleaza asupra prezentelor termeni si conditii

1.3.Definiti:

1.3.1.BLOG – Serviciul electronic de articole disponibil pe site-ul autoDNA se refera la continutul articolelor din site.

1.3.2.MOBILPAY – Serviciu securizat de plata online cu cardul. Serviciul este proprietatea NETOPIA SRL. Companie identificata prin CUI RO15565496 si inregistra al registrul comertului cu numarul J40/9170/2003 avand sediul in B-dul Ion Mihalache nr 92.

1.3.3.INFORMATII RAPIDE denumit in continuare SI – sunt informatii obtinute ca urmare a generarea unui scurt raport cu informatii sau evenimente referitoare la un autovehicul. Aceste informatii includ declaratii despre disponibilitate, lipsa de disponibilitate sau despre numarul de informatii si evenimente disponibile in raportul ales. Aceasta prezentare nu include informatiile in sine sau detalii ale evenimentelor reveritoare la vehiculul verificat.

1.3.4.CODUL CIVIL – Codul Civil in vigoare.

1.3.5.CONT – ansamblu de informatii marcat cu un nume individual (adresa de email) si parola data de client in interfata de colectare informatii pentru finalizare comanda.

1.3.6.SERIE DE CAROSERIE – numar unic de identificare a unui autovehicul, ce este format din maxim 17 caractere: litere si cifre, denumit si Numar de Identificare Autovehicul.

1.3.7.PAYPAL - PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. companie cu sediul in Condignation, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg proceseaza plati prin intermdiul http://www.paypal.com

1.3.8.VEHICUL – Vehicul cu motor si serie de sasiu indicate de client in timpul folosirii serviciul electronic

1.3.9.RAPORT - Un serviciu electronic care implica furnizarea de informatii si evenimente cu privire la un vehicul.

1.3.10.TERMENI SI CONDITII – Prezentul document disponibil in site.

1.3.11.WEBSITE – Site-ul providerului de servicii, disponibil la adresa autoDNA.ro. Site-ul apartine ASDIRECT Limited Company

1.3.12.ELECTRONIC SERVICE – Serviciul prestat de catre Service Provider catre client prin intermediul site-ului.

1.3.13.CLIENT - o persoana fizica cu capacitate juridica deplina, o persoana juridica sau o entitate fara personalitate juridica ce foloseste prezentul Serviciu Electronic in conconrdanta cu Termenii si Conditiile

1.3.14.FFURNIZORUL DE SERVICII - ASDIRECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ companie inregistrata cu biroul in Łódź (adresa: Karolewska Street 13C/31 90-560 Łódź) inregistrata in Registrul Antrepenorilor National, sub numarul KRS 0000349742; registratura ce detine dosarul companiei: District Court Łódź - Oras in Łódź, XX Division of the Divizia Tribunalului National, Capital Social 12.900 zł; NIP: 5492391545; REGON: 121164104; avand adresa de email de contact: websitekontakt@autodna.pl

1.3.15.Furnizorul de servicii trebuie sa livreze serviciul fara defecte legate direct de dispozitiile cuprinse in reglementari.

1.3.16.Informatii detaliate cu privire la posibilitatile unui client care nu este persoana juridica de a inainta plangeri si modul de adresare precum si regulile de acces la aceste proceduri sunt disponibile la punctele de lucru si pe site-urile zonelor municipale aferente, la organizatiile sociale pentru care sarcinile statutare includ protectia consumatorului si la urmatoarele adrese:

http://www.uokik.gov.pl/home.php; http://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php and http://www.uokik.gov.pl/wazne_adresy.php

Pentru derularea activitatii de vanzare si activitatilor de relatii cu clientii, persoanele fizice se pot informa despre modul de a inregistra reclamatii, despre modul de adresare precum si despre procedurile de lucru la urmatoarele adrese:

http://www.anpc.gov.ro/articol/536/cum-se-depune-o-reclamatie; http://www.anpc.gov.ro/articol/935/ce-inseamna-sal

2. SERVICII ELECTRONICE PE SITE INTERNET

2.1.Furnizor de servicii prin intermediul serviciilor electronice precum: blog, informatii rapide, cont, opinii si comentarii sau rapoarte.

2.1.1.Blog – Folosirea blogului este posibila prin accesarea insemnelor din site marcate ca Blog.

2.1.2.Informatii rapide – Folosirea IR este posibila dupa parcurgerea urmatorilor doi pasi – (1) prin inscrierea seriei de sasiu in campul corespunzator IR (2) apasa butonul “verifica serie sasiu” sau “confirma serie de sasiu”.

2.1.3. . Cont – Utilizarea contului este posibila dupa parcurgerea a doi pasi consecutive – (1) Completarea formularului de inregistrare (2) Apasarea butonului “inscrie-te”. In formularul de inregistrare este necesar sa fie furnizate urmatoarele informatii client: adresa de e-mail si parola. Crearea unui cont nou este disponibila in decursul procesului de comanda a unei verificari.

2.1.4.Parerile si comentariile - Utilizarea opiniilor si comentariilor este posibila dupa ce accesezi pagina corespunzatoare a site-ului ce contine articolul de blog, in modulul de opinii si comentarii. Pentru a aduga opinia, evaluarea sau comentariul tau la articol sau pe blog este necesar sa se furnizeze urmatoarele informatii: numele si adresa de e-mail

2.1.5.Raport – Utilizarea raportului este posibila numai dupa obtinerea informatiilor rapide. Dupa ce IR sunt obtinute, clientii pot selecta unul sau mai multe module din rapoartele disponibile . Generarea raportului este posibila dupa parcurgerea urmatorilor trei pasi: (1) Completarea formularului de comanda raport (2) Apasarea butonului „ cumpara raport” si (3) Realizarea platii. In formularul de comanda raport este necesar sa furnizezi seria de sasiu a vehiculului.

2.1.6.Raport - este posibila utilizarea raportului dupa obtinerea informațiilor Rapide (IR). După ce se obtine IR, clientul selectează unul sau mai multe tipuri de rapoarte disponibile. Eliberarea rapoartelor selectate este posibila dupa completarea urmatoarelor trei etape: (1) completarea formularului de comandă a rapoartelor, (2) clic pe butonul "Cumparati acum" și (3) realizarea platilor. In formularul de comanda a raportului este necesar sa se furnizeze seria de sasiu vehiculului.

2.2.Clientul este obligat sa foloseasca site-ul in conformitate cu legile existente si cu normele morale referitoare la respectarea drepturilor personale si de proprietate intelectuala a tertelor parti. Sunt interzise activitatile ilegale care pot afecta functionarea site-ului sau pot face public furnizorul de servicii pentru a discredita reputatia acestuia.

2.3.Este interzis sa furnizezi continut ilegal in calitate de client. Clientul este obligat sa introduca informatii in concordanta cu realitatea.

2.3.1.Capacitatile tehnice necesare pentru a accesa sistemele IT puse la dispozitie de catre service provider.

2.3.2.Web browser instalat pe echipamentul cu acces la internet: Mozila firefox 10.00 sau mai nou, Internet Explorer versiunea 8.0 sau mai nou, Opera versiune 11 sau mai nou, Google Chrome versiune 17 sau mai noua.

2.3.3.Browserul folosit trebuie sa accepte folosirea de fisiere tip cookie.

2.4.Blog, informatii rapide, contul si opinii si comentarii sunt oferite si pot fi accesate fara costuri de utilizare

2.5.Distribuirea raportelor este un serviciu platit – Pretul raportului este specificat in site, dupa generarea raportului rapid. Preturile sunt afisate in Lei si includ toate taxele inclusiv TVA.

2.6.Blog, cont, opiniile si comentarii sunt furnizate pentru o perioada nelimitata. Informatii rapide si rapoartele sunt livrabile o singura data si sunt sterse in momentul in care sunt obtinute de catre utilizator.

3. CONDITII DETALIATE PRIVIND RAPOARTELE

3.1.Costul unui raport si tipurile de raport sunt disponibile pe site dupa generarea raportului rapid. Pentru a avea raportul disponibil este necesar ca mai intai sa generezi raportul rapid.

3.2.Raportul generat de site constituie o informatie auxiliara si sub nici o circumstanta nu poate recomanda clientului o decizie referitoare la acceptarea sau anularea achizitiei autovehiculului in cauza. In cazul in care nu exista nici o neclaritate referitoare la originea autovehiculului sau referitoare la istoricul sau la numarul de kilometrii ar trebui verificat cu autoritatie competente in acea privinta. Furnizorul de servicii recomanda intotdeauna verificarea, impreuna cu autoritatile competente, a vehiculelor inainte de a lua decizia de a achizitiona acel autovehicul.

3.3.Informatiile si istoricul vehiculelor sunt incluse in rapoarte ce vin din surse independente sau surse externe furnizorului de servicii. Rolul furnizorului de servicii este, de aceea, limitat la publicarea informatiilor pe site. Furnizorul de servicii nu verifica autenticitatea, acuratetea sau veridicitatea informatiilor referitoare la autovehicule sau evenimente.

3.4.Clientul cunoaste ca prestatorul de servicii poate colecta date de la mai multe inregistrari publice si alte surse pentru utilizare in raport si ca aceste date pot contine erori, omisiuni sau informatii dublate prin raportarea din mai multe surse (aceste dublari sunt valabile in special pentru sectiunile ce se refera de istoricul de avarii). Furnizorul de servicii nu are nici o garantie si nici nu garanteaza corectitudinea sau integralitatea raportului. Clientul intelege ca nu toate informatiile sunt disponibile pentru toate teritoriile si ca furnizorul de servicii nu are acces la unele informatii care ar putea fi la dispozitia altor parti . Clientul, de asemenea, intelege ca poate exista o perioada de timp intre primirea unor informatii de la furnizorul de servicii si includerea de astfel de informatii intr-un raport. Clientul recunoaste ca rapoartele nu ofera concluzii cu privire la starea de orice a vehiculului, iar clientul isi asuma intreaga responsabilitate cu privire la deciziile si tranzactiile sale folosind rapoartele primite. Furnizorul de servicii nu garanteaza ca rapoartele sunt complete sau fara erori.

3.5.Domeniul de aplicare al informatiilor si a istoricului autovehiculului disponibile in raport este prezentat in cea mai buna gama posibila - in functie de marca , modelul , anul si locul de fabricare - Clientul este intotdeauna informat inainte de lansarea raportului rapid despre gradul si cantitatea de informatii sau de istoric disponibil sau lipsa lui. Pe baza informatiilor din raportul rapid clientul decide daca accepta raportul si tipul acestuia sau respinge achizitia raportului complet.

3.6.Descrierea Produsului Digital:

Produsul oferit de ASDIRECT prin intermediul site-ului autoDNA

3.6.1.Caracteristici primare: Serviciul Electronic consta in furnizarea de informatii si evenimente legate de vehicul sub forma unui raport electronic. Scopul informatiilor si evenimentelor este dat de catre site dupa care se sumarizeaza informatiilor furnizate de Client.

3.6.2.Cost Total: Costul disponibil pentru utilizator dupa Quick IS Information

3.6.3.Functionalitate:

Limba Romana

Tip de fisier: PDF

Marime: Marimea fisierului depinde de numarul de informatii continute in raport

Mod de acces: descarcare

Conditii de acces: Nelimitat in vederea uzului personal, fara back-up sau reproducere.

Restrictii: Nu exista.

3.6.4.Interoperabilitate:

Hardware and software: Computer, tableta, telefon mobil sau orice alt dispozitiv multimedia cu acces la internet.

Browserul web compatibil:Mozilla Firefox 10.0 si peste, Internet Explorer 8.0 si peste, Opera 11 si peste, Google Chrome 17 si peste. Browserul web suporta cookies.

4. CONDITII DE PLATA

4.1.Site-ul accepta urmatoarele tipuri de plati:

4.1.1.Plati electronice cu cardul direct in site prin intermediul procesatorului de plati online MobilPay

4.1.2.Plati electronice prin intermediul Paypal

4.2.Desfasurarea tranzactiilor prin transfer online si card sunt furnizate de catre MobilPay prin aplicatiile de transfer dedicate.

4.3.Desfasurarea si monitorizarea tranzactiilor prin PayPal sunt realizate de PayPal.

5. CONDITII DE REZILIERE/ANULARE A CONTRACTULUI

5.1.Clientul sau furnizorul de servicii pot rezilia contractul prin mijloace electronice, in orice moment, printr-un acord reciproc.

5.2.Rezilierea contractului de serviciu electronic incheiat pentru perioada nedeterminata de timp (de exemplu, de cont):

5.2.1.Clientul poate rezilia contractul cu efect imediat si fara a da motive prin trimiterea o declaratie corespunzatoare prin formularul de contact de pe site-ul sau autoDNA intr-o forma scrisa la furnizorul de servicii.

5.2.2.Furnizor de servicii poate rezilia acordul in cazul in care Clientul incalca Termenii si Conditiile, in special atunci cand ofera continut ilegal, dupa ce a fost chemat odata pentru a opri incalcarile intr-o anumita perioada de timp. Contractul expira in acest caz, dupa 5 zile de la data depunerii declaratiei de intenie de reziliere (termen de preaviz).

5.2.3.In caz de inchidere a site-ului, furnizor de servicii poate rezilia contractul de serviciu electronic incheiat pentru perioada nedeterminata de timp (de exemplu, de cont). Contractul expira in acest caz, dupa 14 zile de la data depunerii declaratiei de intentie de reziliere (termen de preaviz).

6. PROCEDURA SI REGULI PENTRU RECLAMATII

6.1.Reclamatiile referitoare la serviciile electronice:

6.1.1.Reclamatii cu privire la furnizarea de servicii electronice de catre furnizorul de servicii prin intermediul site-ului pot fi depuse de client in termen de 30 de zile de la constatare nereguli, prin trimiterea formularului de contact disponibil pe site sau intr-o forma scrisa la furnizorul de servicii. Pentru a respecta termenul limita este suficient de a transmite anuntul inainte de expirarea perioadei de preaviz.

6.1.2.Reclamatia trebuie sa includa cel putin : numele si prenumele clientului, adresa de corespondenta, descrierea detaliata a imprejurarilor in subiectul reclamatiei . In cazul in care reclamatia se refera la raport in plus trebuiesc mentionate (in cazul in care sunt disponibile urmatoarele date): data cumparare raport, data platii, tipul de raport si suma tranzactiei.

6.1.3.Reclamantul este rugat / indrumat sa includa cel putin urmatoarele informatii : Nume si prenume Client, adresa de corespondenta, descriere detaliata a imprejurarilor in care s aprodus evenimentul reclamat. Atunci cand reclamatia se refera la un raport achizitionat, reclamantul trebuie sa ne comunice urmatoarele infrmatii (daca acestea sunt disponibile): data de achizitie a raportului, data platiitioul de raport dorit, tipul de raport si valoarea tranzactiei.

7. DREPTUL DE A SE RETRAGE DIN CONTRACT

7.1.Clientul, avand si calitatea de consumator prin faptul ca a acceptat contractul cu furnizorul de servicii la distanta, se poate retrage din contract fara a da motive, prin prezentarea unei declaratii scrise in termen de 14 zile. Pentru a respecta termenul-limita este suficient de a transmite declaratia inainte de expirarea perioadei de preaviz. Perioada de 14 de zile, in cazul in care clientul poate retrage din contract este numarat din momentul de eliberare a elementului sau in cazul in care serviciul este obiectul contractului - din ziua in care acesta a fost comandat.

7.2.Clientul nu are dreptul sa se retraga din contractul incheiat la distanta in caz de: ( 1 ) Serviciul a inceput, cu acordul consumatorului, inainte de expirarea perioadei mentionate la punctul 7.1 de mai sus, ( 2 ) Serviciile caracteristicile prevazute de catre consumator in vederea lui, sau in stransa legatura cu persoana, ( 3 ) Servicii, care prin natura lor, nu pot fi returnate sau a caror subiect este perisabil.

8. DATE CU CARACTER PERSONAL

8.1.Datele personale prelucrate pe site-ul nostru în scopurile acestor Termeni și condiții sunt administrate de Furnizorul de servicii. În ceea ce privește scopul și domeniul de aplicare, datele personale sunt prelucrate în conformitate cu Politica de confidențialitate publicată pe site-ul nostru. Politica de confidențialitate contine regulile aplicabile procesării datelor personale de către Administrator in scopul furnizării serviciului prin intermediul site-ului web. Documentul contine motivul, scopul și domeniul prelucrării datelor cu caracter personal, precum și drepturile persoanelor ale căror date personale sunt procesate Politica de confidențialitate contine deasemenea conditiile de utilizare a fisierelor de tip "cookie" și a instrumentelor analitice de către site. Utilizarea site-ului Web este voluntară și la fel este și furnizarea de date cu caracter personal de catre utilizatorul site-ului Web, cu excepția cazurilor stipulate în cadrul politicii de confidențialitate

9. COPYRIGHT

9.1.Tot continutul, logo-uri de pe site sunt protejate de drepturi de autor protejate de furnizorul de servicii in conformitate cu Legea privind drepturile de autor si drepturile conexe.

9.2.Clientul poate parcurge materialele publicate pe site-ul web, inclusiv cele prevazute in cadrul serviciilor electronice, precum si sa descarce copii unice ale acestor materiale in limitele reglementate prin lege numai pentru uz personal.

9.3.Este interzisa utilizarea continutului si logo-urile continute pe site-ul web, in orice alt mod decat cel indicat de acesti Termeni si Conditii sau, neconditionat, de prevederi legale in vigoare.

10. DISPOZITII FINALE

10.1.Informatiile dobandite via website sunt in conformitate cu legile in vigoare si in limba romana.

10.2.In cazul in care situatia nu conchide Termenilor si Conditiilor prezente, se aplica urmatoarele: Codul Civil si Legea Utilizarii Serviciilor Electronice.

10.3.Amendamente aduse Termenilor si Conditiilor:

10.3.1.Furnizorul de servicii isi rezerva dreptul de amendament asupra Termenilor si Conditiilor si poate efectua modificari ale acestora fara acordul sau notificarea clientilor site-ului. Pentru contractele in derulare Furnizorul de servicii va notifica clientii in mod corespunzator despre modificarile efectuate. Contractul se va derula in continuare daca un client notificat accepta modificarile sau nu se retrage din contractul de livrare a serviciului electronic in termn de 14 zile calendaristice de la notificare, in caz contrar contractul se reziliaza.

10.3.2.Amendamentele aduse Termenilor si Conditiilor nu contravin drepturilor clientului, care au in continuare dreptul de utilizare a serviciilor site-ului conform Legii Utilizarii Serviciilor Electronice.

10.4.Conflicte: Orice conflict intre Furnizorul de Servicii si client va fi solutionat pe cale amiabila sau de catre instantele judecatoresti care au jurisdictie asupra zonei in care este situat sediul social al Furnizorului de Servicii.

Va rugam sa fiti informat ca acest site utilizeaza module cookie pentru a va permite sa utilizati serviciul nostru, sa furnizati conținut optimizat si sa adaptati site-ul web la nevoile dvs. Puteți gestiona modulele cookie prin modificarea setarilor browserului dvs. Continuand sa utilizați site-ul nostru fara a modifica setarile browserului dvs., sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre. Puteți afla mai multe in politica de confidentialitate a site-ului nostru.