Termeni si Conditii

1.PREVEDERI GENERALE

1.1.Serviciul web disponibil pe site-ul autoDNA.ro este proprietatea ASDIRECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, companie cu sediul in orasul Lodz, strada Karolewska 13c/31 90-560 si inregistrata la Registrul Antreprenorilor al Registrului National cu seria KRS si numar 0000349742 si avand NIP 5492391545; REGON 121164104 email contact@autodna.pl. Pentru derularea activitatii de vanzare si activitatile operationale ale site-ului precum si relatia cu clientii ASDIRECT imputerniceste pe SC CHAPEAU BLEU BOUTIQUE SRL companie cu sediul in Bucuresti, Str. Banatului, nr. 2, Chitila, Jud. Ilfov. Inregistra la registrul comertului J23/4194/2015 fiind indetificata prin CUI 35267737. Ambele companii sunt denumite in continuare ASDIRECT. Referinta se face la una din companiile mentionate mai sus in functie de natura subiectului in cauza.

1.2.Termenii si conditiile de mai jos nu intentioneaza sa excluda sau sa restrictioneze drepturile clientilor, care beneficiaza de toate drepturile acordate consumatorilor de servicii online conform legislatiei in vigoare. In cazul in care prezentele termini si conditii se suprapun cu prevederi legale mentionate anterior atunci prevederile legale prevaleaza asuprea prezentelor termini si conditii.

1.3.Definiti:

1.3.1.BLOG – Serviciul electronic disponibil pe site ul autoDNA se refera la continutul articolelor din site.

1.3.2.MOBILPAY – serviciu securizat de plata online cu cardul. Serviciul este proprietatea NETOPIA SRL. Companie identificata prin CUI 15565496 si inregistra al registrul comertului cu numarul J40/9170/2003 avand sediul in Bdul Ion mihalache nr 92.

1.3.3.INFORMATII RAPIDE denumit in continuare SI – sunt informatii obtinute ca urmare a generarea unui scurt raport cu informatii sau evenimente referitoare la un autovehicul.

1.3.4.CODUL CIVIL – codul civil in vigoare.

1.3.5.CONT – denumit cu un nume individual (adresa de email) si parola data de client in interfata de colectare informatii pentru finalizare comanda.

1.3.6.SERIE DE SASIU, sa nu mar de identificare al autovehiculului – numar unic de identificare a unui autovehicul, ce este format din 17 caractere, litere si cifre.

1.3.7.OPINII SI COMENTARII – Serviciu electronic disponibil in site pentru a acorda posibilitatea de adauga opinii si comentarii la articolele publicate pe blog.

1.3.8.PAYPAL - PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. companie cu sediul in Condignation, 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg processing payments via http://www.paypal.com.

1.3.9.AUTOVEHICUL/VEHICUL – vehicul cu motor si serie de sasiu indicate de client in timpul folosirii serviciul electronic oferit de autoDNA.ro.

1.3.10.RAPORT - Un serviciu electronic care implica furnizarea de informatii si evenimente cu privire la vehicul.

1.3.11.TERMENI SI CONDITII – prezentul document disponibil in site.

1.3.12.WEBSITE – siteul providerului de servicii, disponibil la adresa autoDNA.ro. site ul apartine ASDIRECT.

1.3.13.ELECTRONIC SERVICE – servicii prestate catre client prin intermediul site ului, in format electronic.

1.3.14.FURNIZORUL DE SERVICII - ASDIRECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ companie inregistrata cu biroul in Łódź (adresa: Karolewska Street 13C/31 90-560 Łódź) inregistrata in Registrul Antrepenorilor National, sub numarul 0000349742; registratura: District Court for Łódź - Oras in Łódź, XX Division of the Divizia Tribunalului National, Capital Social 12.900 zł; NIP: 5492391545; REGON: 121164104; avand adresa de email: websitekontakt@autodna.pl.

1.3.15.Furnizorul de servicii trebuie sa livreze serviciul fara defecte legate direct de dispozitiile cuprinse in regulament.

1.3.16.Informatii detaliate cu privire la posibilitatile unui client care nu este persoana juridica de a inainta plangeri si modul de adresare precum si regulile de acces la aceste proceduri sunt disponibile la punctele de lucru si pe site-urile zonelor municipale aferente, la organizatiile sociale pentru care sarcinile statutare includ protectia consumatorului si la urmatoarele adrese:

http://www.uokik.gov.pl/spory_konsumenckie.php; http://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php and http://www.uokik.gov.pl/wazne_adresy.php

Pentru derularea activitatii de vanzare si activitatile operationale ale site-ului precum si relatia cu clientii ASDIRECT imputerniceste pe SC CHAPEAU BLEU BOUTIQUE SRL companie cu sediul in Bucuresti, Str. Banatului, nr. 2, Chitila, Jud. Ilfov. Inregistra la registrul comertului J23/4194/2015 fiind indetificata prin CUI 35267737.

2. SERVICII ELECTRONICE PE SITE INTERNET

2.1.Furnizor de servicii prin intermediul serviciilor electronice precum: blog, informatii rapide, Cont, opinii si comentarii sau rapoarte.

2.1.1.Blog – folosirea blogului este posibila prin accesarea insemnelor din site marcate ca Blog.

2.1.2.Informatii rapide – folosirea IR este posibila dupa parcurgerea urmatorilor doi pasi – (1) prin inscrierea seriei de sasiu in campul corespunzator IR (2) apasa butonul “ verifica serie sasiu” sau “confirma serie de sasiu”.

2.1.3. Cont – utilizarea contului este posibila dupa parcurgerea a doi pasi consecutive – (1) completarea formularului de inregistrare (2) si apasarea butonului “inscribe-te”. In formularul de inregistrare este necesar sa fie furnizate urmatoarele informatii client: adresa de email si parola. Crearea unui cont nou este disponibila in decursul procesului de comanda a unei verificari.

2.1.4.Parerile si comentariile - utilizarea opinii si comentarii este posibila dupa ce accesezi pagina corespunzatoare a site-ului ce contine articolul de blog,in modulul de opinii si comentarii. Pentru a aduga opinia, evalaurea sau un comentariul tau la articol sau pe blog este necesar să se furnizeze următoarele informații: numele si adresa de email.

2.1.5.Raport – utilizarea raportului ieste posibila numai dupa obtinerea unei informatii rapide. Dupa ce IR este obtinuta clientii pot selecta unul sau mai multe module din rapoartele disponibile . Generarea raportului este posibila dupa parcurgerea urmatorilor trei pasi: (1) completarea formularului de comanda raport (2) apasarea butonului „ cumpara raport” si (3) realizarea platii.
In formularul de comanda raport este necesar sa furnizezi seria de sasiu a vehiculului.

2.2.Clientul este obligat sa foloseasca site ul in conformitate cu legile existente si cu normele morale referitoare la respectarea drepturilor personale si de proprietate intelectuala a tertelor parti. Sunt interzise activitatile nelegale care pot afecta functionarea siteului sau pot face public furnizorul de servicii pentru a discredita reputatia acestuia.

2.3.Este interzis sa furnizezi continut ilegal in calitate de client. Clientul este obligat sa introduca informatii in concordanta cu realitatea.

2.4.Capcitati tehnice necesare pentrua accesa sistemele IT puse la dispozitie de catre service provider.

2.4.1computer, tableta, telefone sau alte echipamente multimedia cu acces la internet.

2.4.2Web browser instalat pe echipamentul cu acces la internet : mozila firefox 10.00 sau mai nou, internet explorer versiunea 8.0 sau mai nou, Opera versiune 11 sau mai nou, google chrome versiune 17 sau mai noua.

2.4.3Activtati coockie files in browserul folosit.

2.5.Blog, informatii rapide, contul si opinii si comentarii sunt oferite si pot fi accesate fara costuri de utilizare.

2.6.Distribuirea raportelor este un serviciu platit – pretul raportului este specificat in site dupa generarea raportului rapid. Preturile sunt afisate in Lei sau in EURO si includ toate taxele inclusiv VAT acolo unde este cazul.

2.7.Blog, cont si opinii si comentarii sunt furnizate pentru o perioada nelimitata. Informatii rapide si rapoartele sunt livrabile o singura data si sunt sterse in momentul in care sunt descarcate de catre utilizator.

3. CONDITII DETALIATE PRIVIND RAPOARTELE

3.1.Costul unui raport si tipurile de raport sunt disponibile pe site dupa generarea raportului rapid. Pentru a avea raportul disponibil este necesar ca mai intai sa generezi raportul rapid.

3.2.Raportul generat de site constituie o informatie auxiliara si sub nici o circumstanta nu poate recomanda clientului o decizie referitoare la acceptarea sau anularea achizitiei autovehiculului in cauza. In cazul in care nu exista nici o neclaritate referitoare la originea autovehiculului sau referitoare la istoricul sau sau la numarul de kilometri ar trebui verifict cu autoritatie competente in acea privinta. Furnizorul de servicii recomanda intotdeauna verificarea, impreuna cu autoritatile competente, a vehiculelor inainte de a lua decizia de a achizitiona acel autovehicul.

3.3.Informatiile si istoricul vehiculelor sunt incluse in rapoarte ce vin din surse independente sau surse externe furnizorului de servicii. Rolul furnizorului de servicii este, de aceea, limitat la publicarea informatiilor pe site. Furnizorul de servicii nu verifica autenticitatea, acuratetea sau veridicitatea informatiilor referitoare la autovehicule sau evenimente.

3.4.Clientul cunoaste ca prestatorul de servicii poate colecta date de la mai multe inregistrari publice si alte surse pentru utilizare in raport si ca aceste date pot contine erori si omisiuni. Furnizorul de servicii nu are nici o garantie si nici nu garanteaza corectitudinea sau integralitatea raportului. Clientul intelege ca nu toate informatiile sunt disponibile pentru toate teritoriile si ca furnizorul de servicii nu are acces la unele informatii care ar putea fi la dispozitia altor parti . Clientul, de asemenea, intelege ca poate exista o perioada de timp intre primirea unor informatii de la furnizorul de servicii si includerea de astfel de informatii intr-un raport. Clientul recunoaste ca rapoartele nu ofera concluzii cu privire la starea de orice vehicul, iar clientul isi asuma intreaga responsabilitate cu privire la deciziile si tranzactiile sale folosind rapoartele primite. Furnizorul de servicii nu garanteaza ca rapoartele sunt complete sau fara erori.

3.5.Domeniul de aplicare al informațiilor și a istoricului autovehiculului disponibile în Raport este prezentat în cea mai bună gamă posibilă - în funcție de marca , modelul , anul și locul de fabricare - Clientul este întotdeauna informat înainte de lansarea raportului rapid despre gradul și cantitatea de informații sau de istorie disponibile in înregistrări sau lipsa de disponibilitate Pe baza informațiilor din raportul rapid clientul decide dacă acceptă raportul și tipul acestuia sau respinge achizitia raportului complet.

3.6.Descrierea Produsului Digital:

Produsul oferit de ASDIRECT Sp. prin intermediul site-ului autoDNA

3.6.1.Caracteristici primare: Serviciul Electronic consta in furnizarea de informatii si evenimente legate de Vehicul sub forma unui raport electronic. Scopul informatiilor si evenimentelor este dat pe site de catre site dupa sumarizarea informatiilor furnizate de Client.

3.6.2.Cost Total: Costul disponibil pentru utilizator dupa Quick IS Information

3.6.3.Functionalitate:

Limba Romana

Tip de fisier: PDF

Marime: Marimea fisierului depinde de numarul de informatii continute in raport

Mod de acces: descarcare

Conditii de acces: Nelimitat in vederea uzului personal, fara back-up sau reproducere.

Restrictii: Nu exista.

3.6.4.Interoperabilitate:

Hardware and software: Computer, tableta, telefon mobil sau orice alt dispozitiv multimedia cu acces la internet.

Browserul web compatibil:Mozilla Firefox 10.0 si peste, Internet Explorer 8.0 si peste, Opera 11 si peste, Google Chrome 17 si peste. Browserul web suporta cookies.

4. TERMENE DE PLATA

4.1.Site ul accepta urmatoarele tipuri de plati:

4.1.1.Plati electronice cu cardul direct in site prin intermediul MobilPay

4.1.2.Plati electronice prin intermediul Paypal

4.2. Desfasurarea tranzactiilor prin transfer online si card sunt furnizate de catre MobilPay prin serviciul de callcenter.

4.3. Desfasurarea si monitorizarea tranzactiilor prin PayPal sunt realizate de PayPal.

5. CONDITII DE REZILIERE/ANULARE A CONTRACTULUI

5.1.Clientul sau furnizorul de servicii poate rezilia contractul prin mijloace electronice, in orice moment, printr-un acord reciproc.

5.2.Rezilierea contractului de serviciu electronic incheiat pentru perioada nedeterminata de timp (de exemplu, de cont):

5.2.1.Clientul poate rezilia contractul cu efect imediat si fara a da motive prin trimiterea o declaratie corespunzatoare prin formularul de contact de pe site-ul sau autoDNA intr-o forma scrisa la furnizorul de servicii.

5.2.2.Furnizor de servicii poate rezilia acordul in cazul in care Clientul incalca Termenii si Conditiile, in special atunci cand ofera continut ilegal, dupa ce a fost chemat odata pentru a opri incalcarile intr-o anumita perioada de timp. Contractult expira in acest caz, dupa 5 zile de la data depunerii declaratiei de intenie de reziliere (termen de preaviz).

5.2.3.In caz de inchidere a site-ului, furnizor de servicii poate rezilia contractul de serviciu electronic incheiat pentru perioada nedeterminata de timp (de exemplu, de cont). Contractul expira in acest caz, dupa 14 zile de la data depunerii declaratiei de intentie de reziliere (termen de preaviz).

6. PROCEDURA SI REGULI PENTRU RECLAMATII

6.1.Reclamatiile referitoare la serviciile electronice:

6.1.1.Reclamatii cu privire la furnizarea de servicii electronice de catre furnizorul de servicii prin intermediul site-ului pot fi depuse de Client in termen de 30 de zile de la constatare nereguli, prin trimiterea formularului de contact disponibil pe site-ul sau intr-o forma scrisa la furnizorul de servicii. Pentru a respecta termenul-limita este suficient de a transmite anuntul inainte de expirarea perioadei de preaviz.

6.1.2.Reclamatia trebuie să includă cel puțin : numele si prenumele Clientului , adresa de corespondenta , descrierea detaliată a împrejurărilor în subiectul reclamatiei . In cazul în care reclamatia se refera in plus la raportul (în cazul în care sunt disponibile urmatoarele date): data cumparare raport, data platii, tipul de raport si suma tranzactiei.

6.1.3.Reclamatia este recunoscut imediat dar nu mai tarziu de 14 zile. Raspunsul furnizorului de servicii in ceea ce priveste plangerea este trimis la adresa de e - mail a Clientului indicat in plangere sau in orice alt mod indicat de Client.

7. DREPTUL DE A SE RETRAGE DIN CONTRACT

7.1.Clientul, avand si calitatea de consumator prin faptul ca a acceptat contractul cu furnizorul de servicii la distanță ,se poate retrage din contract fără a da motive, prin prezentarea unei declarații scrise în termen de 14 zile de timp . Pentru a respecta termenul-limită este suficient de a transmite declaratia înainte de expirarea perioadei de preaviz . perioada de 10 de zile de timp , în cazul în care clientul poate retrage din contract este numărat din momentul eliberare elementului , sau în cazul în care serviciul este obiectul contractului - din ziua de a contacta aceasta.

7.2.Clientul nu are dreptul sa se retraga din contractul incheiat la distanta in caz de: ( 1 ) serviciul a inceput, cu acordul consumatorului, inainte de expirarea perioadei mentionate la punctul 7.1 de mai sus, ( 2 ) Serviciile caracteristicile prevăzute de catre consumator in vederea lui, sau in stransa legatura cu persoana, ( 3 ) servicii, care prin natura lor, nu pot fi returnate sau a caror subiect este perisabil.

8. DATE CU CARACTER PERSONAL

8.1.Prin intermediul Site-ului utilizatorii pot furniza ASDIRECT informatii referitoare in special la date personale (precum nume, adresa, adresa de e-mail, numere de telefon), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile publicate pe Site, dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.

8.2.Orice persoana care acceseaza Site-ul si care ofera date sau informatii cu caracter personal, inclusiv prin intermediul formularelor de comanda de pe acest Site, isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

  • marketing (inclusiv marketingul direct) constand in efectuarea de comunicari comerciale si comercializarea produselor si serviciilor publicate pe Site, precum si a produselor si serviciilor ASDIRECT , prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman;
  • in scopul furnizarii serviciilor sau produselor prezentate pe Site, incluzand procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorului, facturarea, recuperarea debitelor, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor;
  • stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta ASDIRECT sa imbunatateasca relatia cu utilizatorii/abonatii/cumparatorii;
  • prelucrarea acestor date si informatii personale de catre ASDIRECT in vederea efectuarii de studii de piata;
  • alte activitati intreprinse de ASDIRECT si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea utilizatorului.

8.3.ASDIRECT are dreptul de a dezvalui informatia unor terte persoane, in conditiile legii.
Accesarea Site-ului in continuare echivaleaza cu acceptul utilizatorilor asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopurile mai sus prezentate. In cazul in care utilizatorul nu doreste ca ASDIRECT sa proceseze datele cu caracter personal intr-unul sau anumite scopuri dintre cele mentionate mai sus, utilizatorul va trimite o scrisoare catre ASDIRECT la office(at)autodna.ro. Utilizatorii care furnizeaza ASDIRECT date cu caracter personal prin intermediul accesarii Site-ului au toate drepturile si obligatiile prevazute in Legea 677/2001, respectiv dreptul de acces si interventie la acestea, de opozitie cu privire la prelucrarea acestora, de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si de a se adresa justitiei.
ASDIRECT certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter limitativ):

  • dreptul de a cere ASDIRECT sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit pentru o solicitare pe an;
  • dreptul de a cere ASDIRECT sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
  • dreptul de a cere ASDIRECT sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;
  • dreptul de a cere ASDIRECT sa inceteze expedierea de mesaje promotionale. Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office(at)autodna.ro

9. COPYRIGHT

9.1.Tot continutul, logo-uri de pe site sunt protejate de drepturi de autor protejate de Furnizorul de servicii in conformitate cu Legea privind drepturile de autor si drepturile conexe.

9.2.Clientul poate parcurge materialele publicate pe site-ul web, inclusiv cele prevazute in cadrul serviciilor electronice, precum si sa descarce copii unice ale acestor materiale in limitele reglementate prin lege numai pentru uz personal.

9.3.Este interzisa utilizarea continutului si logo-urile continute pe site-ul web, in orice alt mod decat cel indicat de acesti Termeni si Conditii.

10. DISPOZITII FINALE

10.1.Informatiile dobandite via website sunt in conformitate cu legile in vigoare si in limba romana.

10.2.In cazul in care situatia nu conchide Termenilor si Conditiilor prezente, se aplica urmatoarele: Codul Civil si Legea Utilizarii Serviciilor Electronice.

10.3.Amendamente aduse Termenilor si Conditiilor:

10.3.1.Furnizorul de servicii isi rezerva dreptul de amendament asupra Termenilor si Conditiilor si poate efectua modificari ale acestora fara acordul sau notificarea Clientilor site-ului.

10.3.2.Amendamentele aduse Termenilor si Conditiilor nu contravin drepturilor Clientului, care au in continuare dreptul de utilizare a serviciilor site-ului conform Legii Utilizarii Serviciilor Electronice.

10.4.Conflicte: Orice conflict intre Furnizorul de Servicii si Client va fi solutionat pecale amiabila sau de catre instantele judecatoresti care au jurisdictie asupra zonei in care este situat sediul social al Furnizorului de Servicii.

Cookies ne ajuta sa livram servicii. Prin continuarea sa utilizezi site-ul nostru, esti de acord cu politica noastra de utilizare de cookies. Afla mai multe.