Caut o masina

Poți afla istoricul unei mașini și cu un raport de cel mult 40 de lei. Iată cum te ajută!

Postat de 14 octombrie 2021

Ai decis să îți cumperi o mașină la mâna a doua, dar știi că riscurile de a fi păcălit sunt mari. Cum te poți asigura că nu dai banii pe o mașină cu probleme? Simplu: o verifici. Cum? Și mai simplu: online, cu un raport de la autoDNA.ro. Atenție însă! Este important să înțelegi ce oferă aceste rapoarte pentru a profita din plin de serviciu.

Pentru un raport care îți arată istoricul mașinii verificate plătești între 30 și 99 de lei. Prețul variază în funcție de volumul de informații disponibile. Pentru acest preț, primești informații care te vor ajuta în luarea unei decizii sau măcar în negocierea cu vânzătorul. Poate descoperi că mașina verificată are ceva kilometri dați înapoi sau daune minore despre care nu știai. Poate totuși vrei să o cumperi chiar și așa, dar măcar acum, cu situația reală în față, vei ști cum să negociezi altfel prețul final.

Revenind: Cum verifici mașina?

Intri pe autodna.ro, introduci seria de șasiu a mașinii pe care vrei să o verifici și afli cât costă raportul pentru aceasta.

Ce înseamnă dacă raportul tău costă mai puțin de 40 de lei?

Dacă acest raport este mai ieftin de 40 de lei, înseamnă că există o cantitate limitată de informații despre mașina verificată. Chiar și așa, aceste informații te pot ajuta să iei o decizie privind cumpărarea.

Un astfel de raport îți poate indica faptul că mașina NU figurează cu avarii în bazele autoDNA.

În plus, mașina este automat verificată în baza autovehiculelor furate, ceea ce te scapă de o grijă majoră.

Suplimentar, poți afla datele tehnice detaliate ale mașinii și dotările ei reale. Le poți compara astfel cu cele oferite de vânzător. Există diferențe? Atunci ai un semn de întrebare…

Raportul tău costă mai mult de 40 de lei?

Este chiar o veste bună: primesti si informatii despre istoricul de km, daune si gravitatea acestora, precum și fotografii.

Nu te lăsa păcălit! Plătești doar pentru ce primești! Folosește rapoartele autoDNA. Și, ca să te convingi, îți oferim și cod de discount de 10%, valabil doar la achiziția rapoartelor autoDNA Istoric Vehicul.

Cod discount: autodna10

Sfaturi

Statul roman inchide robinetul prin care samsarii evitau plata TVA

Postat de 13 octombrie 2021

Dupa cum bine stim, afacerile cu masini second hand sunt mina de aur pentru samsarii din Romania, insa acest lucru se va schimba!

Pe data de 5 octombrie, guvernul a modificat legislatia privind masinile second hand aduse in Romania. Aceasta schimbare este una majora si vizeaza, in mod direct, procesul de inregistrare la Registrul Auto Roman (RAR) si plata taxelor.

Inainte de aceasta modificare legislativa, cei care importau masini second hand puteau vinde masina cu numerele de inmatriculare din strainatate iar obligatia inregistrarii la RAR era a cumparatorului. Dupa schimbarea legislativa din data de 5 octombrie, importatorul este obligat sa inregistreze masina la RAR, astfel ca acestia vor putea vinde masina doar dupa ce se vor ocupa de inregistrarea acesteia.

De ce s-a schimbat legislatia?

Conform declaratiei ministrului Finantelor, Dan Vilceanu, statul roman a pierdut, in ultimii 5 ani, peste 1,4 miliarde de lei din cauza celor ce au cumparat masini din alte tari UE si le-au revandut in Romania, evitand astfel plata TVA-ului la importul masinilor.

Ministrul de Finante, Dan Vilceanu a declarat ca: „Cel care va aduce o masina rulata in Romania din afara tarii, va fi si cel care o va prezenta la Registrul Auto Roman (RAR). Acest lucru este necesar pentru evitarea eventualelor fraude”.

ANAF ( Agentia Nationala de Administrare Fiscala) si retelele frauduloase de samsari

Doar anul trecut, inspectorii antifrauda din cadrul ANAF au anuntat amenzi de peste 3,8 milioane de lei aplicate samsarilor (persoane fizice si juridice) si au confiscat peste 30 de autoturisme de lux, second hand. Actiunile inspectorilor antifrauda au fost derulate in ultimele 10 luni la peste 450 de contribuabili.

Conform comunicatului de presa emis de de ANAF, masinile comercializate proveneau din tari precum Olanda, Germania si Austria, iar cei care le comercializau evitau plata obligatiilor fiscale. O mare parte din firmele care comercializau masinile second hand erau infiintate de persoane fizice cu o situatia financiara precara, iar masinile erau cumparate de catre persoane fizice evitand plata taxelor fiscale (cel putin cei 19% aferenti TVA). La controalele efectuate a participat si Politia Romana.

Evitarea platii TVAului este doar una dintre tehnicile practicate de samsari. Adesea, pentru a face mașina mai usor de vandut, acestia modifica kilometrajul masinii si vand masini cu istoric de accidente destul de grav (chiar si daune totale).

Daca si tu vrei sa cumperi o masina second hand, asigura-te ca indeplineste toate criteriile legale. De asemenea, iti recomandam ca inainte sa cumperi, sa verifici online istoricul masinii si fizic, la un service recunoscut, pentru a te asigura ca vei fi PACALIT.

Verifica seria de sasiu online pe autoDNA.

Sfaturi

Peste 75% dintre mașinile aduse din străinătate au kilometraj modificat – R.A.R. Cum le putem verifica?

Postat de 5 octombrie 2021

Registrul Auto Roman – R.A.R. estimeaza ca peste 75% din masinile aduse din import au kilometrajul modificat si atentioneaza ca acest lucru este o practica des intalnita in Romania.

 

Cum se poate modifica kilometrajul unei masini?

 

Dupa cum bine stim, Romania este una din tarile „campioane” atunci cand vine vorba de modificarea kilometrajului unei masini second hand.
Indiferent de anul de fabricatie sau marca masinii, cei care se ocupa cu astfel de practici sunt pregatiti sa „intinereasca” aproape orice masina second hand.

Una dintre cele mai raspandite metode de modificare a kilometrajului este cea efectuata prin intermediul calculatorului masinii, folosindu-se soft-uri speciale.
Practic, acest soft (mai mult sau mai putin autorizat), rescrie informatiile cu privire la kilometraj dupa bunul plac al celui care vrea sa modifice aceasta informatie.

De ce se modifica kilometrajul unei masini?

 

De ani buni, aceasta practica a fost raspandita in Romania si aduce beneficii financiare celor care vand masini cu kilometraj modificat. Doar naivitatea romanilor a facut ca aceasta practica sa ia amploare.

Sa luam ca exemplu o masina fabricata in anul 2008, care a rulat doar in Germania. In conditii normale de exploatare, masina ar trebui sa aiba peste 200.000 km dupa 13 ani – asta daca nu a fost proprietatea unei persoane in varsta care mergea cu ea doar pana la piata.

O astfel de masina se vinde in Romania, dupa 13 ani, cu aproximativ 150.000 km (conform anuntului online de vanzare).
Cei care isi doresc o masina second hand vor alege aproape intotdeauna varianta cu mai putini km, fata de o masina care are peste 200.000 km, chiar daca au cateva semne de intrebare dupa o verificare mai amanuntita pe internet.

S-a format un ”prag psiholigic al celor 200.000 km” peste care puțini români trec deși este indicat să iei o mașină trecută de 200.000, dar într-o stare bună, cu un kilometraj corect, decât una cu multe probleme ascunse, mințindu-te singur că nu are decât 150.000 km sau chiar mai puțin.

Cum putem verifica istoricul de kilometraj?

 

Verificare istoricul unei masini, este la indemana oricui si poate sa dezvaluie mai mult decat kilometrajul real. Singura informatie de care ai nevoie pentru a face o verificare a istoricului unei masini second este Seria de Sasiu, pe care o gasesti fie in anuntul de vanzare, fie o soliciti persoanei care vinde masina.

Daca nu poti obtine seria de sasiu de la vanzator si acesta insista sa mergi sa vezi masina, pentru ca este o afacere buna, cel mai probabil, masina respectiva are un istoric pe care vanzatorul nu vrea ca tu sa il afli!

autoDNA.ro este un serviciu specializat pe acest segment si ofera informatii complete cu privire la istoricul masinii, de la citiri ale kilometrajului pana la daune si fotografii ale vehicului. Cu o experienta de peste 10 ani si o prezenta in 5 tari europene, autoDNA asigura celor ce folosesc serviciile sale. Informatii cu privire la istoric din surse oficiale si verificate, informatii pe care, este posibil, sa nu le gasesti in alta parte.

Daca si tu vrei o masina second hand, iti recomandam ca inainte de cumparare sa faci atat o verificare online cat si o verificare fizica a masinii la un service autorizat, pentru a te asigura ca ceea ce cumperi nu este o TEAPA.

Nu te lasa PACALIT! Platesti DOAR pentru ce PRIMESTI!

Sfaturi

autoDNA – mai mult decât istoricul unei mașini

Postat de 23 iulie 2021

SERVICIUL DE SUPORT autoDNA
Serviciul de verificare a istoricului unei mașini este deja cunoscut de mulți români. Multe mii de euro au fost economisite de cumpărători de bună credință care, în doar câteva minute și câteva clickuri au aflat despre mașina pe care voiau să o cumpere informații la care nu ar fi avut acces altfel.

Serviciul autoDNA este însă apreciat pentru mai mult de atât. Feedbackul primit de la clienții pe care îi avem de 6 ani încoace arată că, dincolo de informațiile din raport, cel mai mult este apreciată interacțiunea cu echipa noastră de suport.

Un sondaj realizat la începutul acestui an arată că 90% din clienții autoDNA intenționează să folosească serviciile noastre și la următoarea achiziție auto.

Oferim suport în limba română clienților noștri înainte și după achiziționarea unui raport – prin formularul de pe site (https://support.autodna.ro/), secțiunea de chat din site-ul nostru sau prin contul de Facebook de luni până vineri de la 9 la 17 , ceea ce a devenit foarte important pentru clienții noi, dar și pentru cei ce revin.

Echipa de suport pentru clienți autoDNA: ”Este firesc, în momentul în care accesezi prima dată un serviciu de tipul celui oferit de autoDNA să ai diverse întrebări și aici intervine rolul echipei noastre. Suntem o echipă dedicata, aflată în România. Știm specificul pieței auto de la noi și înțelegem nevoile clienților care ne contactează”.

Printre cele mai frecvente solicitări primite de la clienți, menționăm:

  • Interpretarea diverselor câmpuri cu informații din raport
  • Detalii despre factura și contul personal
  • Informații despre utilizarea diverselor coduri de discount

Din discuțiile avute cu clienții autoDNA, am constatat că aceștia apreciază:

  • Să primească informații despre conținutul raportului încă înainte de a plăti pentru acesta;
  • Prețul raportului variază în funcție de numărul de informații oferite prin acesta;
  • Prețul afișat este prețul final și primesc de fiecare dată factură pe această valoare.

Vă mulțumim că folosiți serviciile autoDNA sau că le aveți în vedere pentru viitoarele achiziții de autoturisme. Vă asigurăm că la noi, pe lângă rapoarte cu informații care vă sunt de ajutor, veți găsi mereu și tot suportul de care aveți nevoie.

5 motive pentru care să alegi o mașină la mâna a doua în locul uneia noi

Postat de 16 iunie 2021

5 motive pentru care să alegi o mașină la mâna a doua în locul uneia noi

5 motive pentru care să alegi o mașină la mâna a doua în locul uneia noi

 

Când te gândești că ai vrea o altă mașină, una dintre primele întrebări care apare este: ”Să fie una nouă, sau la mâna a doua…?”. Asta dacă ești genul de șofer care a înțeles că achiziția unei mașini trebuie să fie una rațională, nu pur emoțională.
Dacă ai rămas ancorat undeva în trecut, când riscurile de a cumpăra o mașină second hand erau, într-adevăr, mari, atunci știm că te vei grăbi să spui că nimic nu e mai bun decât mașina nouă.
Dar stai! Înainte de a fi atât de vehement, nu vrei să te mai gândești puțin?
Vremurile și parcul auto s-au schimbat mult și, cu o analiză rapidă, poți ajunge ușor la o altă concluzie.
Aceea că merită din plin să iei în calcul posibilitatea de a investi bugetul de mașină într-una la mâna a doua. Iată doar câteva motive:

1. O mașină se depreciază cel mai mult în primii 2-3 ani

Știi cum se zice: odată scoasă pe poarta dealerului, mașina deja și-a pierdut din valoare. Și nu vorbim de pierderi mici. În primul an, valoarea unei mașini noi poate scădea cu 15 până la 30%. În primii 2-3 ani deprecierea oricărui autovehicul este cea mai accentuată.

Dacă îți alegi cu grijă o mașină la mâna a doua, nu te expui la această pierdere și o lași în seama primului proprietar, tu bucurându-te de o mașină luată la un preț corect.

2. Pentru același buget poți avea o mașină cu mai multe dotări

Când vrei o mașină nouă, de multe ori descoperi că bugetul tău nu acoperă costul variantei pe care o vrei cu adevărat și atunci trebuie să faci compromisuri. Hai că displayul ăla nu e atât de necesar…merge și fără touch. Lasă geamurile electrice pe spate…în definitiv, cât de important e pentru pasageri? Sistemul ăla audio…e tot ce ai visat, dar lasă că merge și cel din gama standard.

Le poți avea însă pe toate fără a fi nevoie de buget suplimentar dacă pur și simplu accepți o mașină care are deja câteva zeci de mii de km și de care tu te vei putea bucura din plin ani buni de când o cumperi, dacă asta îți dorești.

3. Ai costuri adiacente mai mici

Totul este scump când ai o mașină nouă: întreținere, asigurări etc. Aceste costuri pot să scadă pe măsură ce peste ea trec câțiva ani. Spre exemplu, costul asigurării CASCO. Cu cât este mai veche, cu atât asigurarea unei mașini devine mai ușor de suportat, pentru că, firește, și valoarea ei scade.

Poți solicita o ofertă de CASCO (și nu numai) de la partenerii noști de la asigurescu.ro.

4. Poți cumpăra mașini second hand de la dealeri

Vremea în care samsarii făceau legea în piața de mașini second hand nu mai este de actualitate. Dacă te gândești cu groază la întâlniri cu diverși proprietari al căror obiectiv este sa te păcălească dacă se poate, află că nu mai este nevoie de așa ceva.

Poți lua mașini la mâna a doua direct de la dealeri care comercializează și mașini rulate. Sunt verificate, vin cu diverse oferte de finanțare disponibile și nu ai niciun motiv să îți faci griji că ai fi păcălit.

5. În doar câteva minute poți accesa un raport cu istoricul mașinii pe care ți-o dorești

Dacă pare că ai găsit afacerea vieții tale în materie de mașini rulate și te temi că îți scapă ceva, ai posibilitatea oricând să vezi istoricul autoturismului dorit accesând raportul autoDNA.ro. Trebuie să îi știi doar seria de șasiu și ești la un click distanță de toate informațiile de care ai nevoie. Totul pentru a face o achiziție informată și asumată. Prețul mediu au unui raport autoDNA este de 60 de lei și te poate ajuta:

  • Să economisești multe mii de euro dacă descoperi că erai pe punctul de a lua o mașină cu probleme.
  • Să economisești câteva sute de euro din negocierea cu proprietarul după ce afli toate punctele nevralgice ale mașinii. În condițiile în care nu le consideri suficient de importante cât să anulezi tranzacția.
  • Să adormi liniștit știind ca ai făcut o alegere bună și ai o mașină pe care te poți baza, cumpărată la un preț corect.

Așadar, oricum ai analiza lucrurile, dacă ești realist, nu poți nega avantajele pe care le oferă achiziția unei mașini la mâna a doua.

Dacă ai citit până la final acest articol și dacă te-am convins că merită să îți cauți chiar acum următoarea mașină, primești 10% reducere la raportul prin care o vei verifica prin autoDNA.ro.

Trebuie doar să introduci codul ” O1ar56B ” în momentul în care achiziționezi raportul privind istoricul acesteia.*

*Codul este valabil pentru un singur raport/user.