Stiri
Cele mai fiabile marci de automobile

Cele mai fiabile marci de automobile

Postat de 19 iunie 2017
Cele mai fiabile marci de automobile

Cele mai fiabile marci de automobile

Cele mai fiabile marci de automobile – o prezentare generala a clasamentelor

Dupa scandalul Volkswagen, nu exista nicio indoiala ca reputatia sa a fost patata. Chiar daca producatorul german de masini incearca sa faca fata scandalului, platind clientilor tot felul de daune, multi dintre ei au incetat sa asocieze Volkswagen cu o calitate.

Exista marci care au reusit sa mentina o calitate constata, siguranta si incredere? Vom incerca sa determinam acest lucru cu ajutorul rapoartelor Consumer Reports,J.D. Power si TUV.

Rapoartele consumatorilor – Rapoarte Fiabile

Aceasta organizatie americana a consumatorilor, colecteaza feedback-ul clientilor cu privire la experienta lor cu marcile specifice de automobile pe o baza anuala. Proprietarii de autovehicule isi evalueaza vehiculele in ceea ce priveste utilizarea, esecurile si reparatiile acestora. Anul acesta „ Sondajul anual privind fiabilitatea auto „a evaluat aproape 170 de modele si 740.000  de masini – 28 marci.

Primele trei pe piata americana sunt:

  • Lexus – 7 modele
  • Toyota – 12 modele
  • Audi – 8 modele

Topul lor include si Mazda, Subaru,Kia, Buick, Honda, Hyundai si Mini. Interesant, unele vehicule americane pot fi gasite si in partea de jos a listei; Acesta includ Chrysler, Dodge si Cadillac. Americanii nu sunt foarte multumiti de Infiniti – o marca apreciata in Europa si au calificat atat Jeep cat si Fiat atat de jos incat au inchis literalmente lista.

Clasamentul J.D. Power ranking ( Clasamentul puterii )

J.D. Power, o alta companie americana de clasificare, au chestionat proprietarii de vehicule care au fost cumparate noi in 2012 ( sondajul a fost efectuat in 2015, astfel ca masinile au fost folosite de mai bine de 3 ani ). Proprietarii de automobile au fost rugati sa evalueze defectele gasite in masinile lor in ultimele 12 luni. Prin calcularea numarului de defectiuni la 100 de vehicule dintr-un anumit model, au pregatit clasamentul celor mai multe modele de autoturisme.

Nu exista surprize cand vine vorba de primele trei; Lexus a inregistrat cea mai mare valoare ( 89 defecte la 100 de masini ) si a fost urmata de Buick ( 110 defecte la 100 de masini ). Interesant, topul 10 a inclus si Cadillac ( care, dupa cum ne amintim, a fost evaluat foarte scazut de Customers Reports ), Honda, Porsche, Lincoln, Mercedes-Benz, Scion si Chevrolet.

Ultimele 3 pozitii au fost ocupate de Jeep, Land Rover si…Fiat ( cu 273 defecte la 100 de masini ). Dupa cum putem vedea in ambele clasamente, italienii au fost evaluati la un nivel cat mai scazut, desi nu se putea spune ca Jeep a fost mult mai norocos. Raportul J.D. prezinta 32 marci; Jaguar a fost exclus, deoarece numarul vehiculelor lor detinute in grupul de testare a fost prea mic.

Clasamentul TUV

Spre deosebire de multe alte rapoarte, raportul auto TUV 2015 se face pe baza informatiilor obtinute prin examinarea tehnica, mai degraba decat prin evaluarea clientilor. Raportul include numai vehiculele second-hand si este impartit in cateva grupuri, in functie de varsta masinii; Grupurile includ masini care au o varsta de pana la 3, 5, 7, 9 si 11 ani.

Printre cele mai noi masini, primele trei includ doua modele Mercedes ( SLK ca si nr 1 si GLK ca nr 3 ) si Audi A6 ( nr 2 ). Cel mai prost loc, pozitia 129 este ocupata de Dacia Logan.

Daca luam in considerare masini putin mai in varsta ( cele cu varsta de pana la 5 ani ), primele 3 sunt ocupate de Mazda 3, Porsche 911 si Toyota Iq IAR Fiat Doblo este pe ultimul loc. Interesant este ca Porsche 911 se afla in primele 3 vehicule de pana la 7, 9 si chiar 11 ani. In cele doua ( cele mai vechi ) clasamente, exista clasa Mercedes M in partea de jos a listei.

TUV si-a adunat toate datele si de asemenea a pregatit o lista cu marci care au reusit sa obtina cel mai mare numar de modele in primele 10 dintre cele mai fiabile masini de diferite grupe de varsta. Aceasta lista este deschisa de Toyota, cu 13 modele in clasament; nr 2 este Mercedes-Benz ( 9 modele ) si ne 3 este Volkswagen ( 5 modele ).

Sume de comentarii: 3

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.