Ce este nou la autoDNA.ro?
Clienții de mașini SH din Polonia se simt înșelați

70% dintre clienții de mașini SH din Polonia declară că au fost păcăliți

22 martie 2021

Colegii noștri de la autoDNA Polonia, cu sprijinul companiei SW Research, au pregătit un studiu cu privire la transparența pieței auto. Analizează comportamentul vânzătorilor, al clienților, relația dintre aceștia, dar subliniază și o serie de concepte cum este cel de ”mașină lâmâie”, pe care vi l-am prezentat aici.

Am ales să prezentăm și noi rezultatele acestui studiu, pentru că mare parte dintre concluziile sale se aplică și realității pieței din România. Poate de unele dintre ele erați conștienți (relația complicată dintre vânzători și cumpărători, lipsa de transparență din tranzacții), dar poate unele sunt informații noi care vă ajută (cum este aceea că puteți verifica oricând istoricul unei mașini second hand)

Studiul arată că, în Polonia:

  • 70% dintre cumpărători consideră că au fost manipulați, sau chiar păcăliți de cel care a vrut să le vândă o mașină second hand;
  • 12% dintre șoferii polonezi au dat peste o ofertă cu o serie de sașiu falsă sau incorectă;
  • 18% dintre cei care căutau o mașină online au întâmpinat dificultăți când au vrut să obțină seria de șasiu de la vânzători.

Vi se pare că aceste concluzii sunt departe de realitatea ”mioritică”?
Se pare că soluția este simplă și este formată din 17 cifre: seria de șasiu.
Seria de șasiu este număr unic pentru fiecare vehicul; este ca ADN-ul uman.

SW Research subliniază că studiile arată că importanța seriei de șasiu ca informație esențială nu este suficient cunoscută.
O verificare corectă a seriei de șasiu, într-o bază cu suficiente informații, face să nu poți fi manipulat de vânzător. Deții informația, iar informația este puterea.

Misiunea autoDNA este să te ajute să dobândești această putere a informației. În legătură cu mașina pe care intenționezi să o cumperi.
Rapoartele noastre îi ajută și pe dealerii de mașini second-hand. Validându-și ofertele cu ajutorul rapoartelor autoDNA, cresc valoarea reziduală a vehiculelor cu istoricul verificat.

Fiecare cumpărător poate accesa gratuit raportul istoric vehicul al Registrului Auto Român.
Website-ul conține date referitoare la vehiculele înmatriculate în Romania.

Cel mai des însă, ne orientăm către o mașină second hand care nu are întregul istoric în România.

Prin raportul autoDNA, obțineți informații despre vehicule din anumite țări europene. Cum ar fi Germania, Franța, Belgia, Olanda și Suedia, precum și din SUA și Canada. Dacă sunteți în căutarea unor informații mai extinse: istoricului avariilor, fotografii din istoric ale vehiculului sau înregistrări are citirilor de kilometrii, vă încurajăm să vedeți ce rapoarte despre istoricul vehiculelor avem disponibile la autoDNA.

NU UITA

Poți verifica istoricul unei mașini second hand în doar 5 minute

Summary