Glosarul continut de raport AutoCheck

Abandonat

Orice vehicul, remorca sau semi-remorca care face obiectul inregistrarii, daca a fost pierdut, furat, abandonat sau nerevendicat ce a fost abandonat pe o autostrada, proprietate privata sau oriunde in tara, inclusiv proprietate privata

Vehicul accidentat sau avariat

Avariile sau accidentele raportate sunt rezultatul unor coliziuni ale vehiculelor sau altor incidente precum vandalism sau furt. Nu toate accidentele si avariile sunt raportate catre AutoCheck. Anumite accidente sau avarii suferite de autovehicul sunt raportate ca minore, moderate sau grave, sau AutoCheck le incadreaza astfel in functie de informatiile raportate. Inainte sa achizitionati o masina second hand, este recomandat sa-i faceti o verificare.

Asamblat

Vehiculul a fost raportat ca neasamblat de catre producator. Este posibil ca vehiculul sa fi fost modificat sau construit cu ajutorul unui kit.

Cesiune

Transferul dreptului de a revendica proprietatea, a dreptului de proprietate sau uzufruct, de la o persoana sau entitate catre alta.

Indicator de kilometraj defect

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca kilometrajul nu functioneaza corespunzator sau nu mai inregistreaza cu precizie kilometrii parcursi de masina.

Kilometraj peste limitele mecanice de constructie a indicatorului

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca kilometrajul actual depaseste setarile maxime ale indicatorului. Acest lucru se intampla de obicei in cazul vehiculelor cu indicatoare cu cinci cifre care au depasit 99.999 kilometri.

Exceptie de la legislatie

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul este tratat ca exceptie in ceea ce priveste legislatia obligatorie sau normala in materie de indicatoare de kilometraj.

Vehicul de flota sau in leasing

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul este vehicul de flota sau in leasing. Vehiculele de flota si cele in leasing sunt adesea in stare buna. Exista reguli de ingrijire care se aplica flotelor. Un vehicul folosit de o companie pentru un director este un exemplu de vehicul de flota.

Afectat de inundatii

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul a fost afectat de inundatie. Vehiculul a suferit daune provocate de apa.

Vehicul cu caroserie avariata

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul are caroseria avariata, ceea ce poate slabi structura vehiculului.

Vehicul fabricat pe piata gri

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul a fost fabricat intr-o alta tara si e posibil sa nu indeplineasca standardele de siguranta si/sau de mediu ale SUA.

Vehicul grav avariat

In urma unei licitatii, s-a raportat ca vehiculul a suferit avarii grave.

Vehicul sub legea Garantiei Produselor

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca producatorul a rascumparat vehiculul sau ca acesta are probleme curente de natura mecanica si functionala.

Vehicul utilizat de autoritati

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul a fost utilizat anterior de autoritati ale statului.

Vehicul cu kilometraj neconform

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca kilometrajul actual este diferit de afisajul indicatorului.

Vehicul cu kilometraj dat inapoi

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul ar putea avea kilometrajul dat inapoi. Adica kilometrajul a fost resetat.

Vehicul cu kilometraj resetat la 0

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca vehiculul ar putea avea kilometrajul resetat la 0. Este de obicei cazul masinilor cu kilometraj din cinci cifre care au depasit limita de 99.999 de mile.

Vehicul cu kilometraj reparat/inlocuit

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca kilometrajul a fost reparat sau inlocuit.

Vehicul reintrat in posesie

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca detinatorul imprumutului/dreptului de retentie, a reintrat in posesia vehiculului.

Vehicul cu kilometraj necunoscut

In urma unei licitatii auto en gros, s-a raportat ca kilometrajul curent al vehicului este necunoscut.

Punctajul AutoCheck

Punctajul AutoCheck iti ofera posibilitatea de a evalua rapid si simplu toate datele istoricului masinii, intr-un singur sistem de puncte. Categoriile de punctaj AutoCheck te ajuta sa compari punctajul specific al vehiculului tau cu cel al altor vehicule de clasa si an de fabricatie similar.

Calificativ sau calificat

Cuvinte sau simboluri ce se regasesc pe titlul de proprietate a vehiculului eliberat de DMV, ce reflecta starea vehiculului. Exemple de asemenea calificative sunt urmatoarele: fier vechi, salvat, rascumparat de producator, reconditionat sau reconstruit; vehicule afectate de inundatie, grindina sau incendiu ; vehicule cu dauna totala; vehicule cu kilometraj resetat sau care depasesc limitele mecanice; vehicule furate sau abandonate.

Eliberarea garantiei

Garantia monetara solicitata de o autoritate a statului a fost returnata proprietarului sau importatorului.

Garantie

Vehiculul necesita depunerea unei garantii pentru inregistrare sau incadrare.

Indicator de kilometraj defect

Indicatorul nu mai inregistreaza distanta parcursa.

CARS (numerar pentru rable) 2009

Vehiculul raportat de NHTSA ca dat la schimb pentru casare in programul CARS (numerar pentru rable) in 2009. Vehiculul nu ar trebui sa fie disponibil pentru vanzare cu amanuntul.

Calcul accidente

Experian primeste raportari despre accidente si avarii din varii surse. Uneori, mai multe surse raporteaza acelasi incident, care poate figura cu date diferite, numere sau locatii de producere. Alte evenimente nu figureaza cu nicio data; acestea apar primele pe raport si e posibil sa se fi produs in orice moment. AutoCheck calculeaza numarul accidentelor sau avariilor, astfel ca un raport poate prezenta doua sau mai multe accidente sau avarii raportate pentru acelasi eveniment. Nu toate accidentele sau avariile sunt raportate catre AutoCheck. Inainte sa achizitionati un vehicul second hand, este recomandat sa-i faceti o verificare.

Calcul proprietari

Experian utilizeaza un proces complex de calcul al numarului de proprietari ai unui vehicul de-a lungul timpului. In cazul vehiculelor mai vechi, calculul incepe de la data primei inmatriculari/primului titlu de proprietate.

Reinmatriculare in Canada

Vehiculul figureaza cu reinmatriculare raportata de DMV Canada.

Clasa

"Clasa" vehiculului reuneste modele de la diferiti constructori. Spre exemplu, " masini de clasa medie - standard " include Ford Taurus si Honda Accord. Aceste clase sunt publicate anual de publicatiile auto.

Scop comercial

Vehiculul a fost inmatriculat si folosit in scopuri de afaceri (spre exemplu un camion de transport, taxi sau inchirieri de masini).

Titlu de proprietate corectat

DMV a emis un titlu de proprietate corectat pentru vehicul.

DMV

Acestea sunt autoritati de stat precum Serviciul Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, care fac inmatriculari si elibereaza titlul de proprietate al vehiculelor si gestioneaza permisele auto.

Avariat

Vehiculul a suferit avarii grave la caroserie si/sau componentele mecanice.

Declararea daunei

Acest calificativ a fost pus datorita faptului ca vanzatorul vehiculului a mentionat dauna suferita de acesta.

Placute dealer

Vehiculul are placute de inmatriculare inregistrate la un dealer auto.

Scoala de soferi

Vehiculul a fost utilizat in scop de pregatire a persoanelor fizice in ceea ce priveste abilitatile de conducere.

Dubla proprietate

Vehiculul avea dubla proprietate emisa de DMV.

Verificare Emisii/Siguranta

Vehiculul a fost verificat de catre o statie aprobata de testare a emisiilor pentru a masura cantitatea de poluanti emisa de vehicul in mediul inconjurator.

Depaseste limitele mecanice

Kilometrajul actual depaseste limita suportata de indicator.

Exceptie

Vehiculul este in general tratat ca exceptie de la legislatia obligatorie/normala a indicatoarelor de kilometraj, din urmatoarele motive:

  1. Modelul de vehicul are 10 ani sau este si mai vechi
  2. Masa maxima autorizata depaseste 8 tone.
  3. Vehiculul nu este autopropulsat
  4. Este detinut de constructor

Verificare emisii

Vehiculul nu a trecut testul de inspectie a emisiilor.

Verificare de siguranta

Vehiculul nu a trecut testul de verificare a sigurantei.

Autoritati de stat

AutoCheck primeste date de la autoritati precum Administratia Nationala a Sigurantei pe Autostrazi (NHTSA) si Agentia Federala de Gestionare a Situatiilor de Urgenta precum si de la autoritati precum politia si pompierii.

Utilizat de guvernul federal

Guvernul SUA a utilizat vehiculul.

Avarii din incendiu

Vehiculul a suferit avarii din incediu.

Incediu

O sursa independenta a raportat un incediu in care a fost implicat vehiculul.

Flota, Inchirere sau Leasing

Vehiculul a fost raportat ca fiind vehicul de flota, de inchiriat sau leasing.

Utilizat de guvern

Vehiculul a fost utilizat de o agentie guvernamentala

Piata Gri

Vehiculul a fost importat si e posibil sa nu fie conform cu standardele de siguranta si/sau de mediu ale SUA.

Exceptie pe motiv de masa maximala

Vehiculul este tratat ca exceptie de la legea indicatorului de kilometraj dupa ce a depasit o anumita masa maximala autorizata.

Avarii post grindina

Vehiculul a fost grav avariat de grindina

Vehicul de test de impact la viteza mare

Vehiculul a fost supus unui test de impact la viteze relativ mari si ar fi putut suferi avarii grave.

Verificare independenta

Vehiculul a fost verificat de o autoritate independenta, alta decat DMV.

Verificare independenta/Echipat anti furt

Vehiculul a fost verificat de o autoritate independenta, alta decat DMV si a fost identificat ca dotat cu echipament anti furt.

Dauna totala

Acest vehicul a fost declarat de asigurator ca dauna totala din accident sau in urma furtului.

Fier vechi

Piesele acestui vehicul au fost salvate pentru a fi refolosite, iar restul vehiculului a fost distrus sau casat. Acest vehicul a fot declarat dauna totala, nu poate fi condus pe sosele si nu va mai fi incadrat astfel.

Vehicul sub legea garantiei produselor(lemon)

In cazul in care dupa un anumit numar de incercari dealerul autorizat nu reuseste sa acorde garantia unui nou vehicul, producatorul fie va oferi clientului un vehicul nou de model similar , ori un vehicul comparabil spre inlocuire, sau va accepta returul vehiculului de la client si sa ii va rambursa acestuia pretul platit pentru vehicul, minus a anumita suma retinuta pentru utilizarea vehiculului in acest timp. Legea garantiei produselor variaza in functie de tara si nu exista in toate tarile.

Imprumut/garantie

Un imprumut/garantie este dreptul legal de a lua si pastra sau vinde vehiculul unui debitor drept garantie sau plata unei datorii. De obicei vehiculele sunt puse ca si garantie pentru un imprumut sau reparatie neplatita pentru vehicul. Verifica cu vanzatorul si asigura-te ca vehiculul nu mai este garantie.

Vehicul de inchiriat pentru transport persoane

Vehiculul a fost utilizat ca "vehicul de inchiriat"pentru transportul de persoane.

Autoritate locala

Vehiculul a fost utilizat de o autoritate locala.

Incident cu avarii grave

Vehiculul a fost implicat intr-un incident cu avarii grave, conform celor raportate de o sursa independenta.

Rascumparare de catre producator

Producatorul a rascumparat vehiculul.

Discrepanta la kilometraj

S-a produs o eroare in ceea ce priveste afisarea curenta sau anterioara a kilometrajului.

Inlocuire motor

Motorul original al vehiculului a fost inlocuit.

Utilizare de catre unitati administrativ teritoriale

Vehiculul a fost utilizat sau detinut de o administratie locala, federala sau de stat.

Vehicul de test de impact NHTSA

Vehiculul a fost supus unui test de impact NHTSA pentru a masura siguranta vehicului si a pasagerilor.

Nerespectarea standardelor

Vehiculul nu respecta cerintele guvernamentale in ceea ce priveste standardele de siguranta si/sau mediu.

Non Profit

Vehiculul a fost inmatriculat pentru o entitate "non profit".

Kilometraj neconform

Kilometrajul actual al vehiculului este diferit de afisajul indicatorului.

Probleme cu indicatorul de kilometraj

Vehiculul are probleme legate de indicatorul de kilometraj. Aceste pot include discrepante precum kilometrajul neconform, depasirea limitelor mecanice ale unui vehicul, discrepanta de kilometraj sau kilometraj suspect,

Citirea kilometrajului de catre o sursa independenta

Citirea kilometrajului unui vehicul a fost realizata de o sursa independenta.

Dovada resetare kilometraj

Kilometrajul raportat la DMV intr-o anumita data era mai mic decat kilometrajul raportat inaintea acestei date. Acest lucru indica "resetarea kilometrajului".

Verificare emisii

Vehiculul a trecut verificarea emisiilor, conform celor solicitate de stat.

Verificare de siguranta

Vehiculul a trecut verificarea de siguranta, conform celor solicitate de stat.

Utilizare de catre politie

Vehicului a fost utilizat de catre politie.

Avarii anterioare

Vehiculul a fost raportat anterior ca avariat.

Vehicul reabilitat

Un vehicul reabilitat este un vehicul care a fost asamblat cu o noua caroserie sau o piesa noua de importanta majora, care trebuie sa fie identica cu caroseria sau piesa importanta utilizata pe vehiculul original. Un vehicul reabilitat nu trebuie sa fie neaparat salvat, reconditionat sau fier vechi. Vehiculele cu aceste calificative nu intra in programul AutoCheck de garantare a acuratetii rapoartelor de istoric (Buyback protection).

Reconstruit/Reconstruibil

Acest vehicul este un vehicul salvat care a fost echipat cu piese noi sau uzate. Pentru a fi incadrat ca reconstruit/reconstruibil, poate fi nevoie de obtinerea unei atestari scrise a reparatiei de la cei care le-au realizat, care sa specifice ca reparatiile au fost efectuate, iar vehiculul este acum reconstruit si poate fi condus pe sosele. Aceste vehicule sunt supuse obligatoriu unor inspectii de siguranta efectuate de autoritati ale statului, inainte de a fi repuse in trafic.

Reconditionat

Vehiculul a fost reparat sau renovat.

Reconstruit

Vehiculele reconstruite isi pierd identitatea de marca si model si nu poti identifica marca originala, anul si seria de sasiu. Sunt de obicei reconstruite din diverse vehicule.

Reciclat

Vehiculul a fost casat sau i s-au inlaturat piese importante de catre o unitate de reciclare, conform raportarii.

Inmatriculare/Reinnoire

Vehiculul a fost reinmatriculat, conform raportarii DMV.

Refabricat

Un vehicul care a fost construit in mod specific de catre un producator autorizat si este format din piese integrale uzate sau reconditionate, inclusiv, dar fara a se limita la caroserie, motor, transmisie, osii, frane, suspensii. Acesta nu se refera in general la vehiculele reparate sau reconditionate sau cele modificate prin inlocuirea sau adaugarea de piese sau accesorii.

Raportat la Licitatia Auto

Afisajul indicatorul de kilometraj a fost raportat din cadrul unei Licitatii Auto.

Redobandit

Creditorii sau proprietarii au luat masuri pe cale juridica pentru a pune poprire pe vehicul din pricina incalcarii obligatiilor din contractul de imprumut sau leasing.

Verificare de siguranta

Vehiculul a fost verificat de catre a autoritate a statului pe probleme de siguranta.

Salvat (recuperat)

Un vehicul salvat este un vehicul de tip epava sau care a fost avariat si nu mai poate fi reparat; declarat dauna totala de asigurator; sau declarat dauna totala pentru furt. Cand o companie de asigurari intra in posesia unui vehicul ca urmare a unui dosar de dauna totala, aceasta trebuie sa aplice pentru un Titlu de Proprietate asupra Vehiculului avariat. Daca proprietarul ramane in posesia vehiculul salvat, acesta trebuie sa obtina Titlu de Proprietate asupra Vehiculului avariat inainte sa primeasca declaratia de dauna totala de la asigurator.

Licitatie de salvare(recuperare)

Vehiculul a fost raportat ca salvat(recuperat), conform unei licitatii. Gradul de avariere este necunoscut, si este posibil ca vehiculul sa fie avariat grav sau nu.

Corectie salvare DMV

Autoritatile de stat au corectat o incadrare in care figura anterior calificativul " salvat" .

Casat/Distrus

Vehiculul a fost recuperat pentru continutul sau de metal.

Contract de service

S-a incheiat un contract de service pentru vehicul, cu o companie independenta care presteaza astfel de servicii.

Special Construit

Vehiculul a suferit modificari fata de design-ul initial al constructorului.

Autoritati de stat

Autoritatile de stat au utilizat vehiculul.

Inmatriculare/utilizare in zona de furtuna

Inmatricularea/utilizarea in zona de furtuna se refera la informatii care ne-au fost raportate si conform carora vehiculul a fost inmatriculat sau folosit inainte de furtuna in zona afectata conform FEMA (Agentia de Gestionare a Situatiilor de Urgenta). Furtunile pot insemna uragane, inundatii si alte dezastre naturale. Se poate ca vehiculul sa fie raportat ca inmatriculat si utilizat intr-o zona afectata si sa nu fie avariat de furtuna sau sa fi fost pus la adapost pe durata furtunii. Recomandam o verificare atenta a vehiculului pentru a confirma avarii de furtuna.

Kilometraj suspect

Autoritatile de stat sau alte organisme abilitate au identificat ca suspect kilometrajul vehiculului datorita resetarii acestuia sau altor incidente.

Utilizare ca taxi

Vehiculul este sau a fost utilizat ca si taxi.

Furt

Vehiculul a fost furat de la proprietarul sau de drept.

Act dauna furt vehicul

A fost deschis un dosar de dauna pentru ca vehiculul a fost furat.

Vehicul furat recuperat

Vehiculul a fost initial raportat ca furat si a fost recuperat.

Titlu

Vehiculul a suferit modificari ale titlului, conform raportarii autoritatii de stat DMV.

Afisaj kilometraj necunoscut

Nu se cunoaste afisajul kilometrajului.

De neconstruit

Vehiculul nu se poate repara.

Varsta vehicul

Varsta vehiculului se calculeaza cu ajutorul seriei de sasiu.

Vehicul importat din Canada in SUA

Vehiculul a fost importat din Canada in SUA.

Vehicul pe stocul dealerului

Vehiculul este sau a fost pe stocul dealerului.

Vehicul in service

S-a raportat ca vehiculul a fost in service sau a fost reparat.

Vehicul inmatriculat la o companie de asigurari

Vehiculul a fost inmatriculat la o companie de asigurari. Se recomanda ca vehiculele second hand sa fie verificate de o terta parte inainte de a fi achizitionate.

Daune provocate de apa

Orice titlu de proprietate emis unei companii de asigurari in contul platii unei daune provocate de inundatie, este sustinut. Daca este emis unui constructor autorizat pentru reconstructie, care detine sau dobandeste un vehicul desemnat " vehicul inundat" sau care este calificat astfel conform dovezilor si informatiilor obtinute, acest tip de vehicul este considerat vehicul salvat si este necesara obtinerea unui Titlu de Proprietate asupra vehicului avariat in numele companiei de asigurari sau celui care detine autorizatia.

Licitatii auto en gros

AutoCheck colecteaza date din licitatiile auto - - companii care actioneaza ca un centru de schimb de informatii si care te ajuta sa cumperi vehiculul pe care ti-l doresti furnizand dealerilor masini si camioane care se vand cel mai bine in magazinele lor. Un vehicul care a trecut printr-una sau mai multe licitatii este mutat de pe o piata pe alta, iar acest lucru nu reflecta starea generala a vehiculului.

Va rugam sa fiti informat ca acest site utilizeaza module cookie pentru a va permite sa utilizati serviciul nostru, sa furnizati conținut optimizat si sa adaptati site-ul web la nevoile dvs. Puteți gestiona modulele cookie prin modificarea setarilor browserului dvs. Continuand sa utilizați site-ul nostru fara a modifica setarile browserului dvs., sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre. Puteți afla mai multe in politica de confidentialitate a site-ului nostru.