Cele mai citite
Vanzari de masini second hand in Bucuresti si 12 judete

Vanzarea de masini rulate: Perchezitii in Bucuresti si 12 judete din tara

16 decembrie 2021

Achiziția unei mașini rulate implică niște riscuri inevitabile, pentru care este bine sa te pregatesti si sa fii mereu vigilent. Sa apelezi la un raport de verificare a istoricului masinii pe care vrei sa o cumperi (cum este cel de la autoDNA) este un minim pe care il poti face.


Samsari sunt multi si adesea ofertele lor sunt departe de a fi corecte. Se pare ca si autoritatile au sesizat neregului in ceea ce priveste vanzarea masinilor second-hand si au demarat perchezitii in aproape toata tara, inclusiv in Bucuresti.

Perchezitiile au fost facute la domiciliile personelor vizate, banuite de spalare de bani, fals in acte, evaziune fiscala si uz de fals in forma continuata.

Conform informatiilor oficiale, in perioada 2019 – 2020, persoanele vizate ar fi comercializat, pe piata locala, peste 2800 de autoturisme second hand, achizitionate in spatiul intracomunitar (interiorul Uniunii Europene). Intermedierea vanzarilor ar fi fost facuta de firme din Romania care au „omis” sa inregistreze in mod corect, in evidentele contabile si fiscale aceste vanzari / intermedieri.

Conform declaratiilor oferite de Politia Romana, masinile second hand achizitionate de la furnizori intracomunitari ar fi fost aduse in tara si comercializare prin intermediul unor site-uri de specialitate, catre diverse persoane, acestia evitand obligatiile fiscale datorate bugetului de stat iar sumele obtinute din vanzarea masinilor second hand ar fi fost integrate intr-un circuit aparent legal.

In perioada 2019 – 2020, ar fi fost intocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor institutii si operatori economici, in scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor si pentru inducerea in eroare a organelor de urmarire penala si fiscale“ – Politia Romana.

In acest context, statul roman a fost prejudiciat de aproximativ 6 milioane de euro. Au fost dispuse peste 60 de ordonante, prin care s-a dispus ridicarea de inscrisuri de la persoanele implicate.

Inainte de a cumpara o masina second hand, iti recomandam sa faci o verificare online pe www.autodna.ro si apoi o verificare intr-un service autorizat! NU TE LASA PACALIT, verifica INAINTE de a cumpara.

Summary