Cele mai citite
kilometraj

Peste 75% dintre mașinile aduse din străinătate au kilometraj modificat – R.A.R. Cum le putem verifica?

5 octombrie 2021

Registrul Auto Roman – R.A.R. estimeaza ca peste 75% din masinile aduse din import au kilometrajul modificat si atentioneaza ca acest lucru este o practica des intalnita in Romania.

Cum se poate modifica kilometrajul unei masini?

Dupa cum bine stim, Romania este una din tarile „campioane” atunci cand vine vorba de modificarea kilometrajului unei masini second hand.
Indiferent de anul de fabricatie sau marca masinii, cei care se ocupa cu astfel de practici sunt pregatiti sa „intinereasca” aproape orice masina second hand.

Una dintre cele mai raspandite metode de modificare a kilometrajului este cea efectuata prin intermediul calculatorului masinii, folosindu-se soft-uri speciale.
Practic, acest soft (mai mult sau mai putin autorizat), rescrie informatiile cu privire la kilometraj dupa bunul plac al celui care vrea sa modifice aceasta informatie.

De ce se modifica kilometrajul unei masini?

De ani buni, aceasta practica a fost raspandita in Romania si aduce beneficii financiare celor care vand masini cu kilometraj modificat. Doar naivitatea romanilor a facut ca aceasta practica sa ia amploare.

Sa luam ca exemplu o masina fabricata in anul 2008, care a rulat doar in Germania. In conditii normale de exploatare, masina ar trebui sa aiba peste 200.000 km dupa 13 ani – asta daca nu a fost proprietatea unei persoane in varsta care mergea cu ea doar pana la piata.

O astfel de masina se vinde in Romania, dupa 13 ani, cu aproximativ 150.000 km (conform anuntului online de vanzare).
Cei care isi doresc o masina second hand vor alege aproape intotdeauna varianta cu mai putini km, fata de o masina care are peste 200.000 km, chiar daca au cateva semne de intrebare dupa o verificare mai amanuntita pe internet.

S-a format un ”prag psiholigic al celor 200.000 km” peste care puțini români trec deși este indicat să iei o mașină trecută de 200.000, dar într-o stare bună, cu un kilometraj corect, decât una cu multe probleme ascunse, mințindu-te singur că nu are decât 150.000 km sau chiar mai puțin.

Cum putem verifica istoricul de kilometraj?

Verificare istoricul unei masini, este la indemana oricui si poate sa dezvaluie mai mult decat kilometrajul real. Singura informatie de care ai nevoie pentru a face o verificare a istoricului unei masini second este Seria de Sasiu, pe care o gasesti fie in anuntul de vanzare, fie o soliciti persoanei care vinde masina.

Daca nu poti obtine seria de sasiu de la vanzator si acesta insista sa mergi sa vezi masina, pentru ca este o afacere buna, cel mai probabil, masina respectiva are un istoric pe care vanzatorul nu vrea ca tu sa il afli!

autoDNA.ro este un serviciu specializat pe acest segment si ofera informatii complete cu privire la istoricul masinii, de la citiri ale kilometrajului pana la daune si fotografii ale vehicului. Cu o experienta de peste 10 ani si o prezenta in 5 tari europene, autoDNA asigura celor ce folosesc serviciile sale. Informatii cu privire la istoric din surse oficiale si verificate, informatii pe care, este posibil, sa nu le gasesti in alta parte.

Daca si tu vrei o masina second hand, iti recomandam ca inainte de cumparare sa faci atat o verificare online cat si o verificare fizica a masinii la un service autorizat, pentru a te asigura ca ceea ce cumperi nu este o TEAPA.

Nu te lasa PACALIT! Platesti DOAR pentru ce PRIMESTI!

NU UITA

Poți verifica istoricul unei mașini second-hand în doar 5 minute