Parteneriat Autovit.ro – autoDNA

Postat de 2 iunie 2021

Utilizatorii Autovit.ro pot verifica acum istoricul mașinilor direct din site cu ajutorul autoDNA

 

Autovit.ro, cea mai mare platformă online de anunțuri din România a încheiat un parteneriat cu autoDNA, pentru a crește nivelul de informare al clienților și pentru a garanta tranzacții sigure și corecte.

Autovit.ro face permanent demersuri pentru a crește nivelul de informare al utilizatorilor cu privire la mașinile second-hand care pot fi tranzacționate pe platforma online. În ultima perioadă, achizițiile de pe piața auto s-au făcut mult mai atent și mai calculat, iar deciziile de cumpărare s-au luat după un timp mai îndelungat de verificare, negociere și dezbatere pentru securizarea investiției.

Pentru a elimina o parte semnificativă a stresului pe care îl presupune achiziția unei mașini second-hand, Autovit.ro și autoDNA au colaborat pentru a face accesibil raportul de verificare al istoricului auto direct de pe platforma online Autovit.ro. Acest demers are scopul de a crește gradul de educare și încredere pe piața auto din România și îi susține pe cumpărători să fie atenți și pregătiți.

Ce este Raportul de Istoric al Vehiculului

Raportul autoDNA de Istoric al Vehiculului cuprinde informații esențiale despre o mașină rulată, care provin din surse de încredere precum instituții naționale de administrare, instituții financiare, registre auto centrale, site-uri de licitații și vânzări auto, reprezentanțe auto etc:

 • Controlul înregistrărilor cu vehicule furate;
 • Date tehnice ale vehiculului;
 • Ultimul kilometraj înregistrat;
 • Informații despre accidente;
 • Arhiva cu poze ale vehiculului;

Modul de utilizare al vehiculului;

Ce informații cuprinde Raportul de Istoric al Vehiculului și cum pot fi interpretate

 

 • Informații prealabile. La începutul raportului se listează seria de șasiu, anul fabricației, marca, modelul și tipul de combustibil folosit. Urmează secțiunea care cuprinde vechimea mașinii. Întârzierile mai mari de 6 luni sunt cele care ar trebui să ridice suspiciuni. Dealerul ar fi putut ține mașina în showroom până la un an după fabricație, de exemplu, ori mașina a fost avariată la transport.
 • Informații utile. Acestea arată media de kilometri parcurși luând în calcul anul fabricației și evaluarea vehiculelor similare aflate în baza de date autoDNA și au caracter informativ.
 • Informații despre vehicul, precum marca, modelul, tipul mașinii, caroseria, tipul motorului, țara de proveniență, anul fabricației, anul în care a fost creat modelul, tipul de transmisie, sistemul de direcție și multe altele.
 • Baza de date a mașinilor furate. Această parte a raportului conține informații din anumite țări în care mașina verificată ar fi putut fi declarată furată. Numărul de țări, cât și cel de instituții de la care se obțin aceste informații cresc constant pe autoDNA.
 • Rechemări în fabrică. Cuprinde informații privind rechemările făcute de producătorul mașinii. În cazul în care au fost înregistrate astfel de evenimente, raportul arată care ar fi putut fi problema, efectele și potențialele reparații făcute în service-ul autorizat.
 • Istoricul vehiculului cuprinde:

– citirile contorului de kilometraj în ordine cronologică;
– orice deviere de la ordinea cronologică a citirilor de kilometraj ar trebui să atragă atenția            cumpărătorului;
– istoricul daunelor;
– modul de utilizare al vehiculului (cel oficial), care să descrie scopul destinat al acestuia (de exemplu: taxi, leasing, inclusiv informații despre inspecțiile tehnice periodice avute și despre foștii proprietari);
– istoricul prețului mașinii pe site-uri de vânzări auto și în baza de date autoDNA.

 • Dotările mașinii. Aici se poate vedea ce piese din dotările precizate în raport coincid cu cele existente pe mașină. De exemplu, culoarea geamurilor înainte ca mașina să fi fost cumpărată poate arăta că mașina a avut un accident și a fost nevoie de înlocuirea lor. O situație similară poate exista și în cazul oglinzilor, dacă cele din dotare erau electrice, cu încălzire sau simple.
 • Imagini din arhivă cu mașina. În cazuri excepționale, câteva din imagini ar putea fi repetitive dacă proprietarul mașinii le-a distribuit pe mai multe site-uri. Este un semnal de alarmă că mașina s-a aflat la vânzare pentru o perioadă îndelungată. În plus, pot exista imagini cu mașina avariată, în timp ce ea poate fi prezentată fără accidente.

Despre Autovit.ro

 

Autovit.ro este cea mai  mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de  mașini noi și second-hand, dar și de piese auto, cu peste 3.5 milioane de vizitatori lunari și peste 1.000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei. Potrivit unui studiu Unlock Market Research, 78% dintre românii interesați de domeniul auto au folosit Autovit.ro pentru a vinde sau a cumpăra o mașină.

Aparținând OLX Group și cu o experiență de 20 ani pe piața din România, Autovit.ro consolidează relațiile între vânzători și cumpărători și oferă acces la informații de încredere și consultanță asupra vânzărilor de autoturisme, camioane, autoutilitare, motociclete, utilaje de construcții, mașini agricole și piese auto second-hand.

Sume de comentarii: 0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.