Stiri
Mirajul masinilor second hand

Mirajul masinilor second hand

Postat de 13 noiembrie 2017
Mirajul masinilor second hand

Mirajul masinilor second hand

Asa cum stim cu totii, achizitionarea unui autoturism din piata auto second hand ne supune unei serii de riscuri. Masinile pot fi reparate „de forma”, furate, cu kilometrajul modificat, iar vanzatorii ne pot afisa o transparenta falsa atunci cand vine vorba de a-si vinde marfa.

Nu toate masinile aduse din afara tarii sunt imaculate, cu toate ca ne sunt prezentate ca fiind intretinute, conduse de oameni responsabili de varsta a treia sau folosite in weekend, neexpuse niciunui risc de a fi fost parte dintr-o coliziune. O descriere cat mai buna a masinii poate ascunde probleme grave, fiind posibil ca aceasta sa fie facuta din mai multe masini avariate, structura de siguranta si caroseria putand fi compromise. Scopul fiind revanzarea masinii si marirea profitului, acestea pot fi reparate ieftin, sudate, cosmetizate si repuse in circulatie.

AutoDNA va ajuta sa verificati istoricul masinii, interventiile asupra caroseriei sau implicarea acesteia in accidente. Calitatea bazelor de date ale AutoDNA este data de procentul de solicitari reale, prezentate in cele ce urmeaza, pentru care au fost furnizate informatii referitoare la starea autoturismelor. Rapoartele noastre ofera doar informatii din surse de incredere, fara a oferi insa informatii despre istoric de service sau reparatii la dealer/reprezentanta. Oricat de mult am vrea sa avem astfel de informatii, deocamdata nu este posibil pentru ca dealerilor le este permis sa furnizeze aceste informatii doar proprietarului si doar pentru perioada cat acesta a fost proprietar.

Ceea ce furnizeaza autoDNA.ro este un serviciu relativ nou pe piata din Romania si este normal sa fie privit cu neincredere. Adevarata lui valoare este confirmata de relevanta informatiilor furnizate, iar marturie stau mesajele de multumire primite in fiecare zi de la clienti. Cei 10 ani de experienta in aceasta activitate, in 7 tari europene, confera incredere numelui autoDNA, dar nimic nu vorbeste mai clar decat o statistica.

Iar pentru asta am analizat achizitiile de rapoarte autoDNA, in ultima perioada. Am urmarit sa vedem care sunt cele mai verificate marci de autoturisme si cei mai verificati ani de fabricatie, urmand ca in paralel sa analizam si informatiile despre istoric auto furnizate de autoDNA.ro.

Ca o concluzie a acestei analize putem spune ca in peste peste 65% din verificarile efectuate pe autoDNA am reusit sa furnizam informatii despre istoricul de avarii si km al masinilor verificate. Mai mult de atat in peste 35% din verificari am reusit sa furnizam fotografii ale masinii verificate, anterior momentului vanzarii.

Cifrele sunt impresionante, dar sunt o moneda cu doua fete – pe de o parte ne bucuram ca am reusit sa furnizam atat de multe informatii despre istoricul masinilor verificate dar, pe de alta parte, am reusit acest lucru pentru ca masinile aflate la vanzare in Romania au un istoric bogat de evenimente – daca ar fi avut un istoric impecabil atunci, oricat de buni eram noi, nu reuseam sa gasim nimic!

CELE mai verificate MARCI de autoturisme

In conducerea clasamentului se afla, dupa cum era de asteptat VW, Audi si BMW, toate cele trei marci reusind sa cumuleze mai mult de jumatate din verificarile inregistrate pe autoDNA. In urma acestei analize am constat ca am furnizat date despre istoricul auto la peste 70% dintre interogarile de BMW (75% din solicitarile pe marca) si AUDI (72% din soliciatile pe marca), in timp ce pentru VW am furnizat date despre istoricul auto la peste 50% din solicitari / marca.

Surprizatoare este clasarea marcii Opel pe locul 4 in topul verificarilor, desi departe de cele 3 fruntase

Cele trei marci au fost urmate de Opel, Skoda, Mercedes-Benz si Ford. Din analizele detaliate am gasit si explicatia acestei pozitionari in clasament – modelul Insignia de la Opel se afla in topul preferintelor romanilor, fiind foarte cautat pe piata auto second hand din Romania. In aceste conditii, furnizarea istoricului auto pentru Opel (aprox. la 65% din cazuri) este si mai relevant.

CEL mai verificat AN DE FABRICATIE pentru masini rulate.

Legat de anul de fabricatie al autoturismului, constatam ca peste 40% din autoturismele verificate sunt cele cu o vechime de 4 – 7 ani. Pentru aceasta categorie, autoDNA a reusit sa furnizeze informatii despre istoric, in medie, la peste  65% din verificari. Este interesant de mentionat ca, urmare a eliminarii oricaror taxe de import, am constatat ca vechimile de  8 – 10 ani pastreaza o pondere importanta in verificari si anume de peste 20%. La aceasta categorie, autoDNA a reusit sa furnizeze informatii despre istoricul auto pentru peste 60% din seriile de sasiu verificate.

In loc de CONCLUZIE

Regasiti mai jos statisticile exacte ale cautarilor pe https://www.autodna.ro. Acest tip de statistici ar trebui sa puna sub semnul intrebarii mitul referitor la faptul ca toate masinile aduse din strainatate sunt „ca noi”.

O masina rulata se poate cumpara avand incredere in povestea vanzatorului sau in “ochiul” unui prieten specialist in masini. Nu cumva este mai bine sa incercati si varianta in care primiti un raport online de la o terta parte specializata?

Simple principii precum verificarea informatiilor, rabdarea si atentia va pot ajuta in a alege o masina buna, de care sa va bucurati si cu care sa circulati in siguranta !

Istoric pe marci si procentajul reprezentat de catre acestea:

Nr. Crt. Marca % din total Solicitari pentru care am furnizat istoric avarii  si/sau km

[% – din total cautari pe marca]

Solicitari pentru care am furnizat fotografii evenimente anterioare

[% – din total cautari pe marca]

1 Volkswagen 23,30% 54,20% 28%
2 BMW 16,96% 75,68% 44%
3 Audi 13,14% 72,16% 38%
4 Opel 6,44% 64,80% 31%
5 Skoda 5,57% 59,26% 19%
6 Mercedes-Benz 5,52% 65,42% 36%
7 Ford 5,36% 62,50% 31%
8 Volvo 2,42% 74,47% 38%
9 Renault 2,27% 68,18% 30%

 

Nr. Crt. Vechime auto % din total Solicitari pentru care am furnizat istoric avarii  si/sau km

[% – din total cautari pe an vechime]

Solicitari pentru care am furnizat fotografii evenimente anterioare

[% – din total cautari pe an vechime]

1 3 4,37% 57,40% 46%
2 4 9,61% 78,40% 50%
3 5 11,76% 68,30% 58%
4 6 12,83% 74,90% 67%
5 7 9,25% 63,60% 68%
6 8 8,67% 67,80% 43%
7 9 8,10% 62,80% 38%
8 10 8,39% 58,10% 31%
Sume de comentarii: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.