Sfaturi autoDNA
creșterea pieței auto din România

În septembrie, piața auto din România a crescut cu 73%, comparativ cu luna similară a anului trecut

14 octombrie 2020

Pentru prima dată în acest an, observăm în luna septembrie o creștere (chiar semnificativă) a înmatricularilor de autovehicule (autoturisme, vehicule comerciale, minibuse si autobuze), comparativ cu luna similară a anului trecut (+72,8%).

Cu toate acestea, datorită contracției de până acum a pieței, pe ansamblul celor 9 luni din 2020, se înregistrează o scădere generală de 32,3%.

In ceea ce privește achizițiile de autoturisme noi în UE, este relevantă situația din țările Europei de Vest (acoperă peste 90% din piața auto europeană) unde, în luna septembrie, s-a înregistrat un volum relativ similar (+0,1%) cu cel din aceeași lună a anului 2019.

Ca toate acestea, după primele 9 luni din 2020, pe ansamblul acestui grup de țări, se înregistrează o evoluție generală negativă (-29,5%) comparativ cu aceeași perioadă din 2019 (sursa: LMC Automotive www.lmc-auto.com).

Sursă infomație: APIA

Dacia în topul vânzărilor de mașini noi

Dacia conduce în topul vânzărilor de mașini noi, cu peste 26 de mii unități comercializare, urmată de Skoda, Volkswagen și Renault.

Dacia conduce și în topul celor mai comercializate modele. Logan este pe primul loc (dar în scădere cu 39,8%, comparativ cu anul trecut), urmată de Dacia Sandero cu 6.475 unități (-0,6%), Dacia Duster, 6.019 unități (-26,9%), Renault Clio, 2.747 unități (-37,1%) și Skoda Octavia, 2.241 unități (-40,3%).

Mai multe detalii: Comunicat de presă APIA

În pandemie ai nevoie de mașină personală. Oare nu e mai potrivită una second hand?

Identificarea cauzelor exacte care au dus la această creștere nu este ușoară. Ne putem gândi însă că un trend similar se reflectă și în vânzarea de mașini second hand.

Un motiv ușor de înțeles este nevoia de mașină personală, care se simte acum mai mult ca oricând. Sunt mulți cei care exclud utilizarea transportului în comun sau a taxiurilor. Cu vremea rece care deja se instalează, se elimină și opțiunea deplasării cu biciclete sau trotinete. Chiar dacă stăm mai mult în casă, nevoia de deplasare în diverse situații rămâne, iar pentru acele momente este necesară o mașină personală în care să te simți în siguranță.

Nu putem ignora amenințările economice, ceea ce pe mulți îi poate face să nu se simta confortabili cu ideea de a-și lua o mașină nouă, adăugând probabil rate noi la cheltuielile lunare. Să nu uităm însă că există o mulțime de metode prin care îți poți lua o mașină bună second hand. Iar ca să fii sigur că nu te păcălești și nu dai banii pe ceva ce nu merită, poți oricând să îi verifici istoricul prin autoDNA.ro.

NU UITA

Poți verifica istoricul unei mașini second hand în doar 5 minute