Cele mai citite
Hyundai Ioniq 6 este Mașina Anului 2023 în lume

Hyundai Ioniq 6 este Mașina Anului 2023 în lume

7 aprilie 2023

Hyundai Ioniq 6 a fost numit câștigătorul titlului Mașina Anului 2023 în lume.
Modelul electric a câștigat și titlurile pentru Vehiculul Electric al Anului și Designul Auto al Anului

Juriul competiției anuale World Car of the Year a ales câștigătorul din acest an.
Astfel, Hyundai Ioniq 6 este Mașina Anului 2023 în lume, fiind al doilea an consecutiv când constructorul sud-coreean câștigă acest titlu cu un model electric. Noul Ioniq 6 a concurat pentru acest titlu cu Kia Niro și BMX X1/iX1.

Alături de titlul suprem, același Hyundai Ioniq 6 a primit și titlurile pentru Vehiculul Electric al Anului și pentru Designul Auto al Anului.

În cadrul concursului au mai fost desemnați și alți câștigători. De exemplu, Lucid Air a fost numită Mașina de Lux a Anului, în timp ce Kia EV6 GT a câștigat titlul de Mașina de Performanță a Anului. La final, Citroen C3 a primit titlul de Mașina Urbană a Anului.

Anul acesta, juriul World Car of the Year 2023 a fost compus din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări. Pentru ediția din acest an, jurații au avut de ales între 30 de mașini noi pentru finala concursului, care s-a desfășurat în cadrul Salonului Auto de la New York.

Vehiculele eligibile pentru „Mașina anului” trebuie să fie produse în volume de cel puțin 10.000 de unități/an, trebuie să aibă prețuri sub nivelul mașinilor de lux pe piețele lor principale și trebuie să fie „la vânzare” în cel puțin două piețe majore (China, Europa, India, Japonia, Coreea, America Latină, SUA) pe cel puțin două continente separate în perioada 1 ianuarie 2022 și 30 martie 2023.

Lista completă a câștigătorilor:

Mașina anului: Hyundai IONIQ 6

Mașina de lux a anului: Lucid Air

Mașina de performanță a anului: Kia EV6 GT

Mașina electrică a anului: Hyundai IONIQ 6

Mașina urbană a anului: Citroen C3

Designul auto al anului: Hyundai IONIQ 6

 

Preluare Automarket