Cele mai citite
Francezii pot primi până la 4.000 Euro dacă renunță la mașină pentru o biciclete electrice

Francezii pot primi până la 4.000 Euro dacă renunță la mașină pentru o bicicletă electrică

26 august 2022

Potrivit unui raport publicat în The Times, guvernul Franței a mărit dimensiunea subvenției pe care o oferă persoanelor care își schimbă mașinile cu combustie internă pentru biciclete electrice la 4.000 de euro de persoană.

Banii sunt meniți să încurajeze oamenii să renunțe la mijloacele de transport poluante în favoarea unora mai curate, mai ecologice.

Oamenii care își vor vinde mașinile și locuiesc în zone urbane cu emisii scăzute și au un venit pe gospodării mici (low-income households) sunt calificați să primească întreaga subvenție pentru a o cheltui pentru achiziționarea unei biciclete electrice.

Bicicletele care sunt convenționale și nemotorizate sunt, de asemenea, eligibile pentru stimulent. Cetățenii francezi cu venituri mai mari pot solicita și aceștia subvenții însă ele vor fi mai mici.

Introdusă inițial anul trecut, subvenția a fost majorată recent după ce oficialii au stabilit că este nevoie de mai mult pentru a ajunge din urmă cu rivalii iubitori de biciclete precum Olanda, Germania și Danemarca.

Potrivit guvernului francez, 9% din populația țarii va trece la biciclete până în 2024, în creștere față de procentajul de 3% din prezent. Această zonă este dominată de Olanda, cu o cotă uriașă de 27 la sută.

După ce își schimbă automobilul vechi, cetățenii se califică pentru o subvenție de 1.000 EUR pentru achiziționarea unei biciclete electrice, scuter, motociclete sau chiar credite pentru transportul public, după modelul unui program de mare succes în Lituania.

Ca parte a planurilor sale pentru bicicletele, guvernul președintelui Emmanuel Macron a declarat că va investi în a face Parisul în întregime prietenos pentru biciclete.
Anne Hidalgo, primarul orașului, a câștigat realegerea anul trecut cu promisiunea de a extinde pistele de biciclete cu 130 de kilometri.

Summary