Cele mai citite
Dacia Spring a primit 5 stele la testele Green NCAP

Dacia Spring a primit 5 stele la testele Green NCAP

29 august 2022

Lansate oficial abia în 2020, testele Green NCAP au ca scop definirea celor mai eficiente mașini electrice de pe piață. Aceste testări sunt susținute de FIA, ADAC dar și de Euro NCAP, bineînțeles, alături de alte instituții din state precum Germania, Italia, Marea Britanie și altele.

În cadrul celui mai recent test, care a avut loc chiar luna aceasta, oficialii companiei au descoperit că Dacia Spring bate nume mult mai mari (la propriu și figurat) atunci când vine vorba despre scorul său verde. Micuțul model de la Dacia a obținut un rating de 5 stele per total, cu scoruri impresionante pe categorii.

Spring a primit nota 10 din 10 în categoria „Clean Air Index”, 9.8 din 10 la categoria „Energy Efficiency Index” și 10 din 10 la categoria „Greenhouse Gas Index”. Green NCAP a evidențiat faptul că, puterea sa mică joacă în avantajul său în cadrul acestor teste, și avantajează folosirea sa în oraș.

Pe de altă parte, aceeași putere redusă înseamnă că autonomia pe autostradă este de doar 140 de kilometri.

În cadrul testelor Green NCAP, Spring a avut un consum mediu de energie de 18.5 kWh/100 kilometri, corespunzători unei autonomii de 180 de kilometri.

Green NCAP 2022 report

Statistica testelor realizate de Green NCAP în 2022

Verdictul Green NCAP:
” Noul model electric al Dacia, Spring – este un vehicul urban compact cu design SUV. Puterea sa modestă de 33 kW limitează caracteristicile dinamice, dar va atrage cei care caută mobilitate urbană funcțională, curată, eficientă și accesibilă. La o temperatură ambientală de 23°C, pe autostradă se poate aștepta o autonomie de rulare de aproximativ 140 km. Rezultatele testelor demonstrează că Spring este o mașină prietenoasă cu mediul, nu numai datorită absenței emisiilor locale de poluanți, ci și datorită consumului redus de energie. Cu 5 Stele Verzi și un indice general de 9,9, super mini-ul Daciei le dă exemplu celorlalți. ”

Raportul Green NCAP complet

Știre preluată de pe Automarket