Toate articolele
dacia-jogger

Dacia Jogger primește un nou motor, hibrid

10 octombrie 2022

Dacia Jogger este în prezent cel mai accesibil vehicul nou-nouț cu șapte locuri de pe piața europeană. Acesta a primit deja reacții pozitive din partea reprezentanților mass-media și a clienților.

Producătorul auto român a promis că va adăuga un motor mai puternic la gama Jogger-ului, atunci când vehiculul a fost lansat inițial, acum aproximativ un an.
Dacia va dezvălui Jogger-ul Hibrid în cadrul Salonului Auto de la Paris 2022 și va avea o putere maximă de 140 de cai putere (104 kilowați). Aceasta este o creștere substanțiala față de cea mai puternică unitate anterioară, motorul pe gaz de 1,0 litri cu trei cilindri și 110 CP (81 kW).

Dacia nu intră în detalii despre specificațiile exacte ale noului motor hibrid, deși se bănuiește că Jogger-ul Hibrid va primi grupul motopropulsor electrificat de 1,6 litri al lui Renault Clio.
La micul hatchback francez, motorul cu ardere este susținut de un motor electric și de un generator de pornire integrat pentru o putere de vârf de 140 CP (104 kW). Sistemul de propulsie este cuplat la o cutie de viteze CVT.

dacia-jogger

Dacă aceasta este într-adevăr configurația pe care o va primi Jogger, ar transforma modelul cu șapte locuri într-unul dintre cele mai avansate modele pe care Dacia le are în prezent la vânzare. Jogger este, de asemenea, cel mai lung și mai spațios vehicul din gama companiei, cu o lungime de 4,55 metri  și un volum de încărcare de 708 litri într-o configurație cu cinci locuri. Dacă se rabatează al doilea rând de scaune, se va obține o suprafață de încărcare impresionantă de 1.819 litri de utilizat.

Dacia va dezvălui toate detaliile tehnice ale primului său hibrid de producție săptămâna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Paris 2022. Registrele de comenzi pentru mashup-ul Wagon-SUV-MPV electrificat, se vor deschide la începutul anului viitor, cu începerea vânzărilor planificată pentru primăvara lui 2023. Primele livrări nu ar trebui să vină înainte de vara anului viitor.

 

Summary