Sfaturi autoDNA
5 motive pentru care să alegi o mașină la mâna a doua în locul uneia noi

5 motive pentru care să alegi o mașină la mâna a doua în locul uneia noi

16 iunie 2021

Când te gândești că ai vrea o altă mașină, una dintre primele întrebări care apare este: ”Să fie una nouă, sau la mâna a doua…?”. Asta dacă ești genul de șofer care a înțeles că achiziția unei mașini trebuie să fie una rațională, nu pur emoțională.

Dacă ai rămas ancorat undeva în trecut, când riscurile de a cumpăra o mașină second hand erau, într-adevăr, mari, atunci știm că te vei grăbi să spui că nimic nu e mai bun decât mașina nouă.
Dar stai! Înainte de a fi atât de vehement, nu vrei să te mai gândești puțin?
Vremurile și parcul auto s-au schimbat mult și, cu o analiză rapidă, poți ajunge ușor la o altă concluzie.
Aceea că merită din plin să iei în calcul posibilitatea de a investi bugetul de mașină într-una la mâna a doua. Iată doar câteva motive:

1. O mașină se depreciază cel mai mult în primii 2-3 ani

Știi cum se zice: odată scoasă pe poarta dealerului, mașina deja și-a pierdut din valoare. Și nu vorbim de pierderi mici. În primul an, valoarea unei mașini noi poate scădea cu 15 până la 30%. În primii 2-3 ani deprecierea oricărui autovehicul este cea mai accentuată.

Dacă îți alegi cu grijă o mașină la mâna a doua, nu te expui la această pierdere și o lași în seama primului proprietar, tu bucurându-te de o mașină luată la un preț corect.

2. Pentru același buget poți avea o mașină cu mai multe dotări

Când vrei o mașină nouă, de multe ori descoperi că bugetul tău nu acoperă costul variantei pe care o vrei cu adevărat și atunci trebuie să faci compromisuri. Hai că displayul ăla nu e atât de necesar…merge și fără touch. Lasă geamurile electrice pe spate…în definitiv, cât de important e pentru pasageri? Sistemul ăla audio…e tot ce ai visat, dar lasă că merge și cel din gama standard.

Le poți avea însă pe toate fără a fi nevoie de buget suplimentar dacă pur și simplu accepți o mașină care are deja câteva zeci de mii de km și de care tu te vei putea bucura din plin ani buni de când o cumperi, dacă asta îți dorești.

3. Ai costuri adiacente mai mici

Totul este scump când ai o mașină nouă: întreținere, asigurări etc. Aceste costuri pot să scadă pe măsură ce peste ea trec câțiva ani. Spre exemplu, costul asigurării CASCO. Cu cât este mai veche, cu atât asigurarea unei mașini devine mai ușor de suportat, pentru că, firește, și valoarea ei scade.

Poți solicita o ofertă de CASCO (și nu numai) de la partenerii noști de la asigurescu.ro.

4. Poți cumpăra mașini second hand de la dealeri

Vremea în care samsarii făceau legea în piața de mașini second hand nu mai este de actualitate. Dacă te gândești cu groază la întâlniri cu diverși proprietari al căror obiectiv este sa te păcălească dacă se poate, află că nu mai este nevoie de așa ceva.

Poți lua mașini la mâna a doua direct de la dealeri care comercializează și mașini rulate. Sunt verificate, vin cu diverse oferte de finanțare disponibile și nu ai niciun motiv să îți faci griji că ai fi păcălit.

5. În doar câteva minute poți accesa un raport cu istoricul mașinii pe care ți-o dorești

Dacă pare că ai găsit afacerea vieții tale în materie de mașini rulate și te temi că îți scapă ceva, ai posibilitatea oricând să vezi istoricul autoturismului dorit accesând raportul autoDNA.ro. Trebuie să îi știi doar seria de șasiu și ești la un click distanță de toate informațiile de care ai nevoie. Totul pentru a face o achiziție informată și asumată. Prețul mediu au unui raport autoDNA este de 60 de lei și te poate ajuta:

  • Să economisești multe mii de euro dacă descoperi că erai pe punctul de a lua o mașină cu probleme.
  • Să economisești câteva sute de euro din negocierea cu proprietarul după ce afli toate punctele nevralgice ale mașinii. În condițiile în care nu le consideri suficient de importante cât să anulezi tranzacția.
  • Să adormi liniștit știind ca ai făcut o alegere bună și ai o mașină pe care te poți baza, cumpărată la un preț corect.

Așadar, oricum ai analiza lucrurile, dacă ești realist, nu poți nega avantajele pe care le oferă achiziția unei mașini la mâna a doua.

Dacă ai citit până la final acest articol și dacă te-am convins că merită să îți cauți chiar acum următoarea mașină, primești 10% reducere la raportul prin care o vei verifica prin autoDNA.ro.

Trebuie doar să introduci codul ” O1ar56B ” în momentul în care achiziționezi raportul privind istoricul acesteia.*

*Codul este valabil pentru un singur raport/user.

Sume de comentarii: 0

Adresa ta de email nu va fi publicată.